Linkuri accesibilitate

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski cere un audit al birourilor de recrutare, acuzate de corupție


După ce s-a întâlnit cu comandanții săi militari de top, Zelenski a spus că a numit la conducerea comisiei pe generalul Alexandr Pavliuk, prim-adjunct al ministrului apărării.

Preşedintele Volodimir Zelenski a ordonat vineri crearea unei comisii speciale care să efectueze un audit al şefilor birourilor militare de recrutare din regiunile ucrainene.

După ce s-a întâlnit cu comandanții săi militari de top, Zelenski a spus că a numit la conducerea comisiei pe generalul Alexandr Pavliuk, prim-adjunct al ministrului apărării.

Decizia vine după ce presa ucraineană a scris despre acuzații de corupție aduse șefului unui birou militar de recrutare.

Zelenski a mai spus că guvernul ia în considerare propuneri de creștere a sancțiunilor penale pentru infracțiuni de corupție din sistemul judiciar, cu pedepse încadrate între 10 și 15 ani cu confiscarea proprietăților.

„Acest lucru ar trebui să se aplice celor care storc bani, iau bani, mențin acest sistem de corupție la toate nivelurile sale. Ar trebui să existe controale de integritate ale judecătorilor și nu numai înainte de numirea lor”, a spus Zelenski.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG