McDonald's vrea să redeschidă restaurantele în Ucraina
McDonald's intenționează să-și redeschidă restaurantele în Ucraina în următoarele câteva luni, semn că afacerilor occidentale se vor redeschide în Ucraina, chiar dacă conflictul cu Rusia continuă, scrie BBC.
Compania și-a închis toate restaurantele din Ucraina și Rusia în martie. McDonald's a vândut majoritatea restaurantelor sale din Rusia unuia dintre proprietarii locali de restaurante.
BBC: Imaginile din satelit arată că baza Saki din Crimeea e puternic avariată
Mai multe imagini din satelit arată daunele majore și mai multe avioane de război rusești distruse la baza aeriană Saki din Crimeea, în urma exploziilor de la începutul acestei săptămâni, arată BBC.
Ucraina nu și-a asumat oficial responsabilitatea atacului, dar aceste noi dovezi sugerează posibilitatea unui atac țintit. Imaginile de la Planet Labs din SUA arată suprafețe mari de teren ars rămase în urma incendiilor care au izbucnit.
Liderul separatiştilor proruşi din Doneţk spune că prizonierii de la Azov vvor fi judecați până la sfârşitul verii
Şeful administraţiei separatiste susţinute de Rusia în regiunea Doneţk (estul Ucrainei) a declarat miercuri că un proces al combatanţilor capturaţi din regimentul ucrainean Azov va avea loc până la sfârşitul verii, cel mai probabil în Mariupol, oraş-port la Marea Azov, relatează Reuters joi.
Regimentul Azov, o unitate a Gărzii Naţionale a Ucrainei cu origini de extrema-dreaptă şi ultranaţionaliste, a atras atenţia internaţională pentru rezistenţa de care a dat dovadă în timpul asediului rusesc asupra combinatului siderurgic din Mariupol, unde aceştia se repliaseră împreună cu civili.
După ce au luptat săptămâni în şir din buncărele şi tunelurile oţelăriei, sute de luptători ai regimentului Azov s-au predat în luna mai forţelor susţinute de Rusia.
Chiar dacă prizonierii de la Azov nu au fost oficial inculpaţi la 2 august, Curtea Supremă a Rusiei a decis că regimentul este o organizaţie teroristă, deschizând calea punerii sub acuzare a combatanţilor capturaţi.
Marea Britanie şi Danemarca îşi suplimentează ajutorul în bani şi arme furnizat Ucrainei
Marea Britanie şi Danemarca îşi vor suplimenta ajutorul militar şi financiar furnizat Ucrainei, au anunţat cele două ţări occidentale, ai căror reprezentanţi s-au întâlnit joi la Copenhaga cu ministrul apărării ucrainean pentru a discuta despre sprijinul pe termen lung pentru ţara est-europeană invadată de Rusia în 24 februarie, transmite Reuters.
Londra, care a donat deja sisteme de arme avansate Ucrainei şi a asigurat instruirea a mii de soldaţi ucraineni, a anunţat că va trimite mai multe sisteme lansatoare de rachete multiple Kievului.
De asemenea, britanicii vor dona un „număr semnificativ'' de rachete de precizie ghidate M31A1, care pot lovi ţinte aflate la o distanţă de până la 50 de mile (aproximativ 80 de kilometri).
„Această ultimă tranşă a sprijinului militar le va permite forţelor armate ale Ucrainei să continue să se apere împotriva agresiunii ruse şi utilizării aleatorii a artileriei cu rază lungă de acţiune'', a declarat ministrul apărării britanic Ben Wallace într-un comunicat.
„Sprijinul nostru continuu trimite un mesaj foarte clar: Regatul Unit şi comunitatea internaţională se opun în continuare acestui război ilegal şi vor fi alături, furnizând asistenţă defensivă militară Ucrainei pentru a o ajuta să se apere contra invaziei lui Putin'', a adăugat Wallace.