Linkuri accesibilitate

Cadavre îngropate într-o groapă comună din Mariupol/Ucraina.

Războiul din Ucraina. Zelenki crede că doar diplomația ar putea opri războiul; SUA donează Ucrainei 40 mld de dolari

Cele mai importante informații ale zilei

20:06 22.5.2022

Simbolurile invaziei rusești, interzise în Ucraina

Rada Supremă, parlamentul unicameral ucrainean, a adoptat o lege care interzice simbolurile Z și V. Propunerea a fost făcută de președintele Volodimir Zelenski.

Legea stabilește și o lista a cazurilor în care utilizarea acestor simboluri nu este interzisă, de exemplu, când se întâmplă în scopuri legitime și nu în scop de propagandă, cum ar fi expoziții muzeale, expoziții tematice și colecții de bibliotecă.

Legea interzice înființarea și activitățile asociațiilor ale căror scop sau acțiuni vizează lichidarea independenței Ucrainei, modificarea ordinii constituționale prin mijloace violente, încălcarea suveranității și integrității teritoriale.

De asemenea, este introdusă interdicția utilizării simbolurilor invaziei militare a Ucrainei în simbolurile asociațiilor publice.

Un soldat ucrainean lângă un tan rusesc distrus. Litera „Z” a fost folosită de propaganda rusă ca simbol al agresiunii neprovocate din Ucraina.
Un soldat ucrainean lângă un tan rusesc distrus. Litera „Z” a fost folosită de propaganda rusă ca simbol al agresiunii neprovocate din Ucraina.

15:04 22.5.2022

Președintele Poloniei a vorbit parlamentarilor ucraineni

Președintele polonez Andrzej Duda a vorbit la parlamentarilor ucraineni, în timpul unei vizite pe care o efectuează la Kiev.

Duda este primul lider străin care s-a adresat deputaților ucraineni, în fizic, după atacul Rusiei asupra Ucrainei.

Duda și-a exprimat sprijinul pentru Kiev și a promis că va face tot posibilul pentru ca Ucraina să devină membră a UE. El a criticat, de asemenea, politicienii europeni care au făcut un compromisuri cu Rusia.

„După Bucha, Borodyanka, Mariupol, este imposibil să avem de-a face cu Rusia, așa cum era înainte, domnilor președinți și prim-miniștri”, a spus Duda. Andrzej Duda a sosit în Ucraina pe 22 mai.

Andrzej Duda s-a adresa oficialilor ucraineni. Acesta a avut o întrevedere și cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
Andrzej Duda s-a adresa oficialilor ucraineni. Acesta a avut o întrevedere și cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

13:04 22.5.2022

Lituania renunță la curentul electric din Rusia

Lituania va opri importul de energie electrică din Rusia pe 22 mai, a declarat operatorul lituanian Litgrid.

Compania a declarat că operatorul Nord Pool a decis să suspende comerțul cu energie electrică rusească cu grupul de companii inter RAO, care este singurul exportator de energie electrică din Rusia către țările baltice.

Lituania intenționează să răspundă nevoilor populației prin centrale electrice locale și importuri din alte țări europene.

09:10 22.5.2022

Sute de copii uciși în timpul războiului

Cel puțin 662 de copii au fost răniți în timpul războiulu, potrivit Procurorului General al Ucrainei. 232 de copii au fost uciși, peste 430 au fost răniți. Cifrele sunt preliminarii, arată Current Times.

De asemenea, în regiunea Kiev au fost găsite 1290 de cadavre de cetățeni uciși în timpul ostilităților, potrivit poliției din regiune.

Pe 21 mai, poliția a găsit cadavrele a încă doi civili morți în satul Buzovaya și i-a deshumat. Potrivit poliției, la sfârșitul lunii februarie, o femeie în vârstă a fost ucisă într-un bombardament în propria curte, iar la începutul lunii martie, armata rusă i-a ucis nepotul în vârstă de 27 de ani. Rudele au îngropat victimele în cimitirul local.

Un doctor arată cadavrul unui copil din Mariupol care a fost ucis de bombardamentele rusești.
Un doctor arată cadavrul unui copil din Mariupol care a fost ucis de bombardamentele rusești.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG