Linkuri accesibilitate

Zeci de lovituri aeriene în estul Ucrainei. Forțele ruse avansează înspre Bahmut


Militari ucraineni stau lângă o clădire rezidențială grav avariată în timpul unei lovituri militare rusești la Bahmut.
Militari ucraineni stau lângă o clădire rezidențială grav avariată în timpul unei lovituri militare rusești la Bahmut.

Armata ucraineană susține că forțele ruse folosesc din ce în ce mai mult atacurile aeriene în timp ce își continuă avansul către orașul strategic Bahmut din regiunea Donbas/estul Ucrainei.

În toată țara, pe 21 ianuarie, au fost raportate 27 de lovituri aeriene, o rachetă și 55 de rapoarte de bombardare, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

La mai bine de 11 luni de la invadarea neprovocată de către Rusia a Ucrainei, luptele se concentrează în Bahmut, în nord-estul Ucrainei, lângă orașul Krminna, și în regiunea de sud Zaporojie, unde ambele părți au adunat trupe numeroase.

Kievul a cerut partenerilor săi occidentali să furnizeze mai multe arme, inclusiv tancuri grele, deoarece Rusia pare să se pregătească pentru operațiuni la scară largă dincolo de regiunea Donbas a Ucrainei.

Moscova se pregătește, de asemenea, pentru o amenințare militară convențională extinsă în afara teatrului de război ucrainean, conform informațiilor britanice din 22 ianuarie.

Evaluând anunțul Rusiei din această săptămână că reformele ar adăuga 1,5 milioane de soldați în armata sa în termen de trei ani și vor restabili două districte militare în Rusia, serviciile de informații britanice au declarat că planurile „semnalează că conducerea rusă evaluează foarte probabil că o amenințare militară convențională sporită va dura mulți ani dincolo de actualul război din Ucraina”.

XS
SM
MD
LG