Linkuri accesibilitate

Două persoane au murit și alte 25 au fost rănite în urma atacurilor din regiunea Herson


Efectele unui atac lansat în regiunea Herson, acolo unde forțele rusește continuă să bombardeze zone rezidențiale, în care locuiesc civili.

Cel puțin două persoane au fost ucise și alte 25 au fost rănite în urma bombardamentelor rusești din regiunea Herson, a declarat șeful administrației militare regionale, Oleksandr Prokudin, pe 17 iunie.

Orașul Herson a fost lovit de 44 de obuze rusești, a spus Prokudin, care a adăugat că forțele ruse au vizat cartiere rezidențiale, clădiri care găzduiesc instituții de învățământ și administrative și un centru comercial în Herson.

„Inamicul a efectuat 75 de atacuri, trăgând 314 obuze din mortiere, artilerie, rachete Grad și UAV. Inamicul a tras 44 de obuze în orașul Herson... Din cauza agresiunii ruse, două persoane au fost ucise, 25 au fost rănite”, a scris șeful regiunii.

Voluntarii ucraineni au înfruntat străzile inundate pentru a sprijini locuitorii rămași în Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00

Armata rusă bombardează în mod frecvent infrastructura civilă din orașele ucrainene, dar Moscova neagă că atacurile ar viza civilii.

Între timp, ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a precizat că trupele ucrainene sunt „angajate în mișcări active” pentru a avansa contraofensiva în sudul țării.

Maliar a spus: „Practic, în toate sectoarele în care unitățile noastre atacă în sud, au înregistrat succese tactice. Ei merg treptat înainte. În momentul de față, avansul este de până la 2 km în fiecare direcție”

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG