Linkuri accesibilitate

Un grup de soldați ucraineni manevrând un tun Howitzer în regiunea Harkov, Ucraina, 21 iulie 2022.
Un grup de soldați ucraineni manevrând un tun Howitzer în regiunea Harkov, Ucraina, 21 iulie 2022.

Războiul din Ucraina | UE ajută Ucraina cu 500 de milioane de euro. Rusia se confruntă cu o „lipsă critică” de rachete

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 149 zi. Armata rusă a continuat bombardamentele în mai multe zone ale Ucrainei. Uniunea Europeană a adoptat noi sancțiuni împotriva Rusiei.

19:46 22.7.2022

UE: ajutor în valoare de 500 de milioane de euro pentru Ucraina

Uniunea Europeană a anunțat vineri că a aprobat un ajutor militar suplimentar în valoare de 500 de milioane de euro pentru Ucraina, scrie CNN.

Consiliul European a transmis că ajutorul, sub forma a două măsuri de asistență în cadrul Instrumentului European pentru Pace, are ca scop intensificarea sprijinului UE pentru forțele armate ucrainene în a-și apăra teritoriul și suveranitatea țării, dar și de a-i proteja pe civilii ucraineni împotriva atacurilor Rusiei.

Alături de sprijinul militar anunțat astăzi de UE, ajutorul dat de blocul comunitar Ucrainei până la momentul de față este în valoare de 2,5 miliarde de dolari.

18:50 22.7.2022

Reacția Occidentului la acordul de cereale semnat de Rusia și Ucraina

Statele din Occident au salutat decizia Rusiei și a Ucrainei de a semna un acord ce prevede deblocarea porturilor ucrainene și exportul de cereale către regiunile vulnerabile ale lumii.

Potrivit BBC, Uniunea Europeană a „salutat cu grijă” acordul semnat astăzi la Istanbul, în Turcia. Șeful diplomației europene, Josep Borrell a transmis într-o postare pe Twitter că acordul de la Istanbul reprezintă „un pas în direcția cea bună. Solicităm implementarea lui rapidă.”

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, a atras, însă, atenția că responsabilitatea e de partea Rusiei să onoreze promisiunile din acord.

„Invazia barbarică a lui Putin în Ucraina a însemnat că cei mai săraci și vulnerabili oameni din jurul lumii se confruntă cu riscul de a nu avea nimic de mâncare”, a transmis Truss, citată de BBC.

„E un lucru vital ca cerealele ucrainene să ajungă pe piețele internaționale, iar noi salutăm decizia Turciei și a secretarului general al ONU pentru eforturile lor de a media această înțelegere”, a continuat ea.

14:18 22.7.2022

Ministrul Apărării rus a ajuns în Turcia să semneze acordul pentru cereale cu Ucraina

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a sosit la Istanbul pentru a semna acordul grânelor cu Ucraina, transmite BBC. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de CNN.

„Da, putem confirma că ministrul Apărării Șoigu a plecat în Turcia. Putem confirma că un acord se află în procesul de pregătire și va fi semnat azi”, a transmis Peskov.

Ministrul ucrainean al Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov va fi reprezentantul delegației Ucrainei în Turcia.

12:57 22.7.2022

Google urmează să fie interzis în regiunea separatistă Doneţk din Ucraina

Google urmează să fie interzis în regiunea separatistă Doneţk din Ucraina pentru că a promovat ”terorismul şi violenţa împotriva tuturor ruşilor şi, în special, a populaţiei din Donbas”, a declarat liderul separatist Denis Puşilin, relatează The Guardian.

„Propaganda inumană a Ucrainei şi a Occidentului a depăşit de mult toate graniţele. Există o adevărată persecuţie a ruşilor, impunerea minciunilor şi dezinformarea”, a declarat liderul separatist Denis Puşilin, pe contul său de Telegram.

El a invocat că Google, promovează „în mod deschis, la ordinul custozilor din guvernul SUA, terorismul şi violenţa împotriva tuturor ruşilor, şi, în special, a populaţiei din Donbas”.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG