Linkuri accesibilitate

Lupte aprige au loc în aceste zile în regiunea Donețk, acolo unde a fost realizată și această fotografie. Rușii au bombardat ultimele zile zeci de orașe.
Lupte aprige au loc în aceste zile în regiunea Donețk, acolo unde a fost realizată și această fotografie. Rușii au bombardat ultimele zile zeci de orașe.

Războiul din Ucraina | Lupte intense în regiunea Donețk. Putin și Kim-Jong-un își declară tovărășia

09:18 15.8.2022

Atacurile din estul Ucrainei continuă

Rusia a bombardat mai multe orașe din regiunea estică Donețk, susțin oficialii ucraineni. Multe dintre atacuri ar fi fost respinse, arată Statul Major al forțelor armate ale Ucrainei care a raportat, de asemenea, că rușii continuă bombardamentele în Herson.

Cele mai mari temeri sunt privitoare la atacurile din apropierea centralei nucleare de la Zaporojie, scrie Reuters, care arată că Rusia și Ucraina se acuză reciproc pentru loviturile din ultimele zile.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a cerut înființarea unei zone demilitarizate, iar președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a avertizat pe soldații ruși care trag în cea mai mare centrală nucleară din Europa sau o folosesc ca bază pentru a trage că vor deveni o „țintă specială” a forțelor ucrainene.

09:20 15.8.2022

Tovărășie Putin - Kim

Rusia a promis că „își va extinde relațiile bilaterale cuprinzătoare și constructive” cu Coreea de Nord, a declarat președintele său Vladimir Putin, scrie BBC.

Într-o scrisoare trimisă omologului său, Kim Jong-un, de ziua eliberării Phenianului, Putin a spus că această mișcare va fi în interesul ambelor țări.

Președintele nord-coreean, la rândul său, a spus că prietenia dintre cele două națiuni a fost creată în al Doilea Război Mondial, odată cu victoria asupra Japoniei. El a adăugat că „tovărășia lor” va deveni mai puternică.

Kim Jon-Un și Vladimir Putin vă să își întărească relația de prietenie.
Kim Jon-Un și Vladimir Putin vă să își întărească relația de prietenie.

Potrivit unui comunicat al instituției mass-media de stat nord-coreene KCNA, Putin a spus că relațiile bilaterale extinse vor „conformă cu interesele celor două țări”.

În scrisoarea sa, Kim a spus că prietenia dintre Rusia și Coreea de Nord „formată în războiul anti-japonez” a fost „consolidată și dezvoltată secol după secol”. Acesta a adăugat că „cooperarea strategică și tactică, sprijinul și solidaritatea” dintre cele două țări „au fost puse pe o nouă etapă superioară, pe frontul comun pentru frustrarea amenințării și provocării militare a forțelor ostile”.

10:11 15.8.2022

Rusia plănuiește un referendum în Donețk

Rusia ar avea planuri avansate privind organizarea unui referendum pentru ca așa-numita Republică Populară Donețk (DPR) să se alăture Rusiei, potrivit informațiilor britanice, citate de The Guardian.

Pe 11 august, presa rusă a informat că șeful administrativ instalat de Moscova, Denis Pușilin, a declarat că data unui referendum privind aderarea RPD la Rusia va fi anunțată după „eliberarea completă a RPD”.

Cu toate acestea, nu este clar dacă decizia finală de a merge mai departe cu un vot a fost încă luată, relatează Ministerul Apărării din Regatul Unit.

16:00 15.8.2022

Pilot de top al Ucrainei, ucis în război

Unul dintre cei mai buni piloți ai Forțelor Armate ale Ucrainei, Anton Listopad, a fost ucis în războiul din Ucraina.

Informația a fost publicată de Liceul Fizic și Tehnic al Consiliului Regional Ivano-Frankivsk, unde tânărul a studiat în copilărie.

„Anton a devenit un pilot militar de cea mai înaltă clasă. Milioane de ucraineni au urmărit cu admirație și mândrie, în timpul celebrării a 30 de ani de la independență, zborul deasupra (bulevardului) Khreshchatyk a coloanei aeriene. Liderul acestei coloane a fost Anton al nostru”, se arată în postare.

Anton Listopad avea 30 de ani. A absolvit Universitatea Națională a Forțelor Aeriene din Harkiv. În 2019, a fost recunoscut drept cel mai bun pilot al Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

În iunie, președintele Volodimir Zelenski i-a acordat tânărului Ordinul pentru curaj de gradul III. Anton și-a primit premiul la începutul lunii august, cu câteva zile înainte să moară.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG