Lavrov: Rusia va restricționa intrarea în țară a persoanelor din „țări neprietenoase”
Rusia se pregătește să restricționeze intrarea cetățenilor din țări „neprietenoase”, care ar include Marea Britanie, toate țările UE și Statele Unite, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov.
Un proiect de decret prezidențial este în curs de elaborare cu privire la represaliile în materie de vize pe care Rusia le va lua ca răspuns la acțiunile „neprietenoase” ale unui număr de state străine.
El a adăugat că actul va introduce „o serie de restricții la intrarea în Rusia”, fără a detalia.
Rusia și-a extins lista de țări „neprietenoase” după introducerea sancțiunilor occidentale asupra Moscovei. Pe această listă se află: SUA, Australia, Canada, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud, toate statele membre ale UE și câteva altele.
Banksy a vândut o piesă cu 81.000 de lire în beneficiul Ucrainei
Artistul stradal Banksy a vândut o lucrare cu 81.000 de lire sterline (106.000 de dolari) pentru un spital de copii din Ucraina. Toți banii strânși vor fi trimiși la Spitalul de Copii Ohmatdyt din Kiev.
Un donator anonim a licitat lucrarea prin intermediul site-ului MyArtBroker.com, care înfățișează doi soldați pictând simbolul Campaniei pentru Dezarmarea Nucleară pe un perete.
Ministrul german: Țările G7 nu vor plăti pentru gazul rusesc în ruble
Țările din „Grupul celor șapte” (G7) nu intenționează să răspundă cererii Rusiei de a plăti livrările de gaze rusești în ruble, a declarat ministrul german al Energiei, Robert Habek.
Potrivit acestuia, toți colegii săi din țările G7 au fost de acord că cererea este o încălcare a contractelor existente care prevăd plata în dolari sau euro.
Dintre țările G7, cei mai mari consumatori de gaz rusesc sunt Germania și Italia.
Întrebat ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar înceta furnizarea de gaze către UE ca răspuns la un refuz, Habek a spus: „Suntem pregătiți pentru orice scenariu”.
În același timp, reprezentanții UE au afirmat în repetate rânduri că se opun refuzului imediat al furnizării de gaze rusești, deoarece pe termen scurt nu există nimic care să le înlocuiască, iar consumatorii, în primul rând industria, se vor confrunta imediat cu o penurie.
Novaïa Gazeta își suspendă apariția până la încheierea „operațiunii speciale” din Ucraina
Novaïa Gazeta, al cărui redactor șef, Dmitri Muratov (foto) a primit anul trecut premiul Nobel pentru pace, pentru „eforturile de a proteja libertatea de exprimare”, a anunțat că își va suspenda activitățile până la „încheierea operațiunii speciale din Ucraina”, transmite The Guardian.
Decisia survine primirii unui al doilea avertisment oficial de la Roskomnadzor, organul de supraveghere a comunicațiilor.
Roskomnadzor a spus că publicația nu a marcat o organizație neguvernamentală menționată într-unul din articolele sale drept „agent străin”, în conformitate cu legislația rusă.
Redactorul șef Dmitri Muratov a anunțat săptămâna trecută că-și ca scoate la licitație premiul pentru a-i sprijini pe refugiații ucraineni.
Șase membri ai redacției au fost uciși de când Muratov a fondat publicația, în 1993. Printre ei, fostul redactor șef, Anna Politkovskaia.