Linkuri accesibilitate

O fată se uită prin geamul autobuzului în timp ce civilii evacuați de la oțelăria Azovstal din Mariupol ajung la un centru de cazare temporară din satul Bezimenne.
O fată se uită prin geamul autobuzului în timp ce civilii evacuați de la oțelăria Azovstal din Mariupol ajung la un centru de cazare temporară din satul Bezimenne.

Războiul lui Putin | Evacuarea civililor de la Azovstal a fost blocată. Rușii au bombardat orașele Harkov și Odesa

Războiul lui Putin în Ucraina a ajuns la cea de-a 73-a zi. Sâmbătă, eforturile pentru evacuarea civililor de la Azovstal au continuat, însă ucrainenii transmit că a fost blocată. Rușii au bombardat Odesa si Harkovul.

  • Forțele ucrainene continuă o contraofensivă în apropierea orașului Harkov și arată că au recucerit cinci sate.Institutul pentru Studierea Războiului din SUA spune că ucrainenii ar putea elibera în curând Harkovul de amenințarea artileriei ruse
  • Eforturile de evacuare a civililor continuă la combinatul Azovstal din Mariupol, după ce forțele ruse au intrat în perimetrul uzinii în această săptămână, potrivit unui comandant ucrainean din interior.
  • Președintle Volodimir Zelenski a anunțat într-un nou discurs adresat ucrainenilor, în noaptea de vineri spre sâmbătă, că evacuările civililor continuă la Azovstal și se poartă negocieri inclusiv pentru evacuarea luptătorilor. Vineri, cel puțin 50 de femei, copii și bătrâni au fost evacuați de la combinatul siderurgic din Mariupol.
  • Oficialii ucraineni au postat imagini de la Mariupol care arată că forțeloe ruse lucrează pentru restaurarea monumentelor din epoca sovietică.
  • Primarul Kievului îndeamnă cetățenii „să fie conștienți” și să rămână în case de duminică până luni în perioada din ajunul Zilei Victoriei a Rusiei, pentru că oficialii occidentali avertizează că președintele Vladimir Putin ar putea declara oficial război pe 9 mai, ceea ce ar putea însemna ca poate să-și intensifice atacurile asupra Ucrainei.

09:01 8.5.2022

Un camion de la „Uniți pentru Ucraina”, trimis cu ajutoare spre Harkov, a fost furat de ruşi

Vlad Gheorghe, fondatorul grupului „Uniţi pentru Ucraina”, a povestit într-un interviu pentru News.ro un episod dramatic din Ucraina: un camion cu ajutoare trimis din România a fost capturat de ruşi, a fost golit, însă şoferul ucrainean (etnic român) a scăpat cu viaţă pentru că avea paşaport românesc.

Vlad Gheorghe critică statul român pentru lentoarea cu care a acţionat în criza refugiaţilor.

Sub bombardamente, o echipă a Crucii Roșii evacuează oamenii dintr-un sat ucrainean
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:41 0:00

18:38 7.5.2022

Ucraina spune că a lovit o navă de debarcare rusă

Ministerul ucrainean al Apărării spune că a lovit o navă de debarcare rusă, lovindu-l cu o rachetă de la o dronă.

Înregistrările video difuzate arată cum o navă mică aflată la un doc a fost cuprinsă de fum și flăcări, ucrainenii spunând că o dronă Bayraktar TB2 a fost folosită în atac.

Se pare că nava este o navă de aterizare rapidă din clasa Serna care este capabilă să transporte un vehicul blindat.

Agenția de presă Reuters a verificat locația videoclipului ca fiind Insula Șerpilor, iar clădirile, drumurile și structurile din video se potrivesc cu imaginile din satelit.

Ucraina a susținut până acum distrugerea a 11 nave de război rusești, dintre care cel mai mare a fost crucișătorul Moskva.

18:20 7.5.2022

Odesa lovită de ruși cu rachete de croazieră

Rusia a lansat sâmbătă patru rachete de croazieră spre orașul-port Odesa, din sudul Ucrainei, potrivit administrației militare regionale a Ucrainei, scrie BBC. „Inamicul continuă nu numai distrugerea fizică a infrastructurii regiunii, ci și presiunea psihologică asupra populației civile”, a declarat Comandamentul Operațional al armatei ucrainene. Până în prezent nu au fost raportate victime.

17:57 7.5.2022

Rachetele rusești au lovit două locații în Sumî

Forțele ruse au lovit cu rachete două locații în Sumî, un oraș din nordul Ucrainei, lângă granița cu Rusia, spun oficialii. Atât guvernatorul local, Dmitro Zhivitskyi, cât și guvernatorul regiunii vecine Kursk, Roman Staraovoyt, au declarat că un atac aerian rusesc a lovit zona Sumî. Zhivitskyi a spus că un polițist de frontieră a fost rănit.

Forțele terestre ruse s-au retras complet din regiunea Sumî la începutul lunii aprilie, după ce avansaseră în anumite părți ale regiunii la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Sub bombardamente, o echipă a Crucii Roșii evacuează oamenii dintr-un sat ucrainean
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:41 0:00

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG