Linkuri accesibilitate

O fată se uită prin geamul autobuzului în timp ce civilii evacuați de la oțelăria Azovstal din Mariupol ajung la un centru de cazare temporară din satul Bezimenne.
O fată se uită prin geamul autobuzului în timp ce civilii evacuați de la oțelăria Azovstal din Mariupol ajung la un centru de cazare temporară din satul Bezimenne.

Războiul lui Putin | Evacuarea civililor de la Azovstal a fost blocată. Rușii au bombardat orașele Harkov și Odesa

Războiul lui Putin în Ucraina a ajuns la cea de-a 73-a zi. Sâmbătă, eforturile pentru evacuarea civililor de la Azovstal au continuat, însă ucrainenii transmit că a fost blocată. Rușii au bombardat Odesa si Harkovul.

  • Forțele ucrainene continuă o contraofensivă în apropierea orașului Harkov și arată că au recucerit cinci sate.Institutul pentru Studierea Războiului din SUA spune că ucrainenii ar putea elibera în curând Harkovul de amenințarea artileriei ruse
  • Eforturile de evacuare a civililor continuă la combinatul Azovstal din Mariupol, după ce forțele ruse au intrat în perimetrul uzinii în această săptămână, potrivit unui comandant ucrainean din interior.
  • Președintle Volodimir Zelenski a anunțat într-un nou discurs adresat ucrainenilor, în noaptea de vineri spre sâmbătă, că evacuările civililor continuă la Azovstal și se poartă negocieri inclusiv pentru evacuarea luptătorilor. Vineri, cel puțin 50 de femei, copii și bătrâni au fost evacuați de la combinatul siderurgic din Mariupol.
  • Oficialii ucraineni au postat imagini de la Mariupol care arată că forțeloe ruse lucrează pentru restaurarea monumentelor din epoca sovietică.
  • Primarul Kievului îndeamnă cetățenii „să fie conștienți” și să rămână în case de duminică până luni în perioada din ajunul Zilei Victoriei a Rusiei, pentru că oficialii occidentali avertizează că președintele Vladimir Putin ar putea declara oficial război pe 9 mai, ceea ce ar putea însemna ca poate să-și intensifice atacurile asupra Ucrainei.

17:49 7.5.2022

Lupte grele pentru eliberarea Harkovului

Ucraina continuă o contraofensivă în apropierea orașului Harkov și spune că a recucerit cinci sate.

Institutul pentru Studierea Războiului din SUA arată că ucrainenii ar putea elibera în curând Harkovul de amenințarea artileriei ruse, arată BBC.

Potrivit guvernatorului regiunii Harkov, o rachetă a căzut pe acoperișul Muzeului Național Hryhoriy Skovoroda – un muzeu dedicat unui filozof ucrainean. Un bărbat de 35 de ani care avea grijă de clădire a fost rănit. Exponatele fuseseră deja mutate într-un loc sigur, a spus guvernatorul Sîniehubov pe Telegram.

Munca cu pistolul la tâmplă | Cum lucrează fermierii în mijlocul războiului din Ucraina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:06 0:00

17:31 7.5.2022

Jill Biden s-a întâlnit cu refugiatele ucrainene la București

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, şi soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, au discutat, sâmbătă, la Şcoala Gimnazială „Uruguay" din Sectorul 1 al Capitalei, cu mame şi profesoare refugiate din Ucraina.

În cadrul întâlnirii, Jill Biden le-a spus mamelor din Ucraina că sunt uimitoare, având şi cuvinte de laudă la adresa poporului român: „Voi sunteţi eroi!".

La rândul ei, Carmen Iohannis a transmis poporului ucrainean că se poate baza pe ajutorul României: „Vă iubim, sunteţi prietenii noştri. Suntem aici să vă alinăm durerea şi vrem cu adevărat să facem tot ce putem pentru a vă ţine în siguranţă".

Vedeți în fotogaleria de mai jos principalele momente ale vizitei:

15:28 7.5.2022

Ucrainenii susțin că au distrus o altă navă rusească

Ministerul Apărării a anunțat că o dronă Bayraktar TB2 a forțelor ucrainene o navă rapidă de debarcare Project 11770E Serna.

„Defilarea tradițională a flotei ruse de la Marea Neagră din 9 mai a acestui an va avea loc lângă Insula Șerpilor – pe fundul mării”, au transmis oficialii ucraineni.

14:08 7.5.2022

Harta care arată cum a invadat armata rusă Ucraina

Ministerul britanic al Apărării a publicat o hartă actualizată a serviciilor de informații a apărării cu privire la situația din Ucraina - 7 mai 2022:

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG