Linkuri accesibilitate

Soldat rus în ruinele teatrului Mariupol în bombardarea căruia, pe 16 aprilie, au murit peste 600 de persoane. (Foto Alexander NEMENOV / AFP)
Soldat rus în ruinele teatrului Mariupol în bombardarea căruia, pe 16 aprilie, au murit peste 600 de persoane. (Foto Alexander NEMENOV / AFP)

Războiul Rusiei în Ucraina. Rusia taie livrările de gaz către Finlanda. Canada impune noi sancțiuni oligarhilor și exporturilor rusești

Războiul lui Putin în Ucraina a ajuns în cea de-a 86-a zi. Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat vineri noapte, că rușii au lovit cu rachete satul Desna, în regiunea Cernigău, la nord de Kiev, și sunt mai mulţi morţi.

Canada a anunțat sancțiuni suplimentare împotriva oligarhilor ruși, precum și interzicerea importului și exportului de bunuri de lux vizate din Rusia.

Rusia va opri fluxurile de gaze către Finlanda vecină sâmbătă dimineață iar ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a avertizat că Moscova va lua „contramăsuri adecvate” ca răspuns la cererea Finlandei şi Suediei de aderare la NATO.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Donbasul este „complet distrus” și există bombardamente constante asupra regiunii Odesa.

În regiunea Cernigău, la nord de Kiev, rachetele rusești au lovit joi satul Desna și mai mulți oameni au murit.

Din cauza războiului, criza exporturilor de alimente va aduce milioane de oameni în pragul înfometării, potrivit Programului Alimentar Mondial.

14:14 20.5.2022

Cum arată ultima hartă cu invazia rusă din Ucraina

Ministerul britanic al Apărării a actualizat harta cu situația invaziei ruse din Ucraina. Pe 20 mai 2022, sud-estul Ucrainei este aproape complet acaparat de ruși:

14:04 20.5.2022

Serviciile de informații britanice: Rusia a concediat comandanți militari superiori care „au avut performanțe slabe”

Serviciile de informații britanice consideră că Rusia a concediat comandanți militari superiori care „au avut performanțe slabe” în fazele inițiale ale invaziei din Ucraina, scrie CNN.

„Generalul locotenent Serghei Kisel, care a comandat Armata 1 de Tancuri de Gardă de elită, a fost suspendat pentru că nu a capturat Harkov”, au arătat britanicii pe Twitter.

Britanicii mai spun că șeful Statului Major al Rusiei, Valeri Gerasimov, „probabil” rămâne în postul său, dar nu este „clar” dacă își păstrează încrederea președintelui Vladimir Putin.

Raportul englezilor mai arată că probabil că o cultură a mușamalizării și a țapului ispășitor este răspândită în cadrul sistemului militar și de securitate rus.

13:21 20.5.2022

Ministrul rus al Apărării susține că 2.000 de militari de la Azovstal s-au predat

Ministrul Apărării din Rusia susține că aproape 2.000 de apărători ucraineni de la Azovstal s-au predat, scrie BBC care nu a putut verifica cifrele.

Anterior, Ministerul britanic al Apărării arăta că aproximativ 1.700 de soldați ar fi probabil să fi depus depus armele la Azovstal, ultimul bastion al rezistenței ucrainene de la Mariupol.

12:48 20.5.2022

Rușii susțin că au „eliberat” aproape complet Republica Populară Lugansk

„Eliberarea” de către Rusia a Republicii Populare autodeclarate Lugansk din estul Ucrainei este aproape completă, a declarat ministrul apărării al Moscovei, citat de agenția de presă Tass și preluat de BBC. Serghei Șoigu a spus că rușii și forțele separatiste susține de ei au luat mai mult teritoriu de la ucraineni.

Înainte de invazie, președintele Putin a anunțat că recunoaște oficial așa-numitele republici populare Donețk și Donbas ca fiind independente de Ucraina.

„A împlinit 20 de ani la Azovstal”. Lacrimile mamei unui soldat ucrainean
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:53 0:00

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG