Linkuri accesibilitate

Reacția Gabrielei Firea după anunțul lui Orban privind susținerea lui Nicușor Dan la PMB


Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea ascunzând cu greu iritarea că liberalii au decis să susțină candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei

Primarul general Gabriela Firea a reacționat joi după anunțul făcut de președintele PNL, Ludovic Orban, care a spus că liberalii vor susține candidatura independentului Nicușor Dan la Primăria Capitalei, pentru a scăpa Bucureștiul de „domnia PSD”.

„Ce pot să vă spun? Ştiţi cum e: ţara arde şi bătrâneii se piaptănă – că nu erau nişte doamne care se pieptănau, erau nişte bătrânei simpatici. Am văzut şi eu aşa, ca nuca în perete şi colac peste pupăză, acest anunţ. E ca un ‘no comment’ pur şi simplu. Deci, este noaptea minţii. Le urez succes, cu mult fairplay, tuturor candidaților de la toate primăriile din țară, pentru că am văzut că toată campania s-a concentrat doar pe București. Să știți că mai sunt primării și în țară, dar se vorbește doar despre București. Oare de ce? L-am văzut pe domnul premier care a fost demis de parlament că îi transmite bezele soțului meu”, a declarat Gabriela Firea.

Firea a susținut apoi un monolog de câteva minute în care a sugerat că soțul ei, Florentin Pandele, primar al orașului Voluntari, „știe multe” despre Ludovic Orban, din perioada în care erau colegi la PNL.

  • „L-am văzut pe domnul premier, care a fost demis de către parlament, că îi transmite bezele soţului meu. Eu îi voi transmite - că am numărul lui de telefon - telefonul soţului. Nu ar fi mai bine să vorbească ei direct? De ce mă folosesc pe mine ca şi translator sau curea de transmisie? Au fost colegi la PNL în anii '90. Cine ştie ce or avea ei de împărţit şi îi încurcăm. Au fost prieteni, mergeau la mese împreună. Ştiu anumite lucruri unul despre celălalt. Mai ales unul, mai apropiat de mine, despre celălalt. Eu zic să le facilităm un acces direct. Să nu mai transmită prin mine şi prin televiziuni. Cam atât. Pur şi simplu de necomentat. Tuturor candidaţilor, mult succes!", a mai spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Ludovic Orban a anunțat joi că PNL face un „sacrificiu” renunțând la desemnarea unui candidat propriu la Capitală doar pentru a putea ”elibera Bucureștiul de domnia despotică a PSD” și a spus că Nicușor Dan are „toate datele” pentru a o face.

  • ”În urma discuțiilor pe care le-am avut cu Nicușor Dan, am luat decizia de a-l propune pe Dan candidat la Primărie, susținut de PNL, voi susține această propunere în fața PNL București, în fața Biroului Politic. Am convingerea că Nicușor Dan este cel mai potrivit candidat pentru atingerea celor două obiective ale PNL: a elibera Bucureștiul de domnia despotică a PSD și de a asigura o bună guvernare care să asigure o calitate a vieții la nivelul celorlalte capitale europene. PNL face un sacrificiu de a renunța la un candidat propriu și susține un candidat care nu e membru PNL”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban într-o conferință de presă.

USR și PLUS nu au ajuns la o înțelegere în privința unui candidat comun al alianței, după o serie de dispute între Nicușor Dan, susținut de organizația PNL București, și Vlad Voiculescu, PLUS, în privința modalității de desemnare a candidatului.

Voiculescu insista pentru alegeri interne, iar Nicușor Dan pentru sondaje de opinie.

Candidatura lui Nicușor Dan este susținută și de PMP. Președintele partidului, Eugen Tomac, a spus că partidul său este dispus să susțină candidatura lui Dan dacă va exista un consens al partidelor de dreapta. Anterior lui Tomac, fostul președinte Traian Băsescu susținuse că singurul candidat capabil să o înfrângă pe Firea ar fi Nicușor Dan, recomandându-le tuturor partidelor de dreapta ”să se strângă în jurul lui”, în contextul în care ultimul sondaj CURS îl plasează chiar pe el printre favoriți, pe locul doi după Gabriela Firea.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Erdogan câstiga alegerile
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
XS
SM
MD
LG