Linkuri accesibilitate

Regele Charles al III-lea a primit bijuteriile coroanei Scoției la Edinburgh


Regele Marii Britanii Charles al III-lea primește Coroana Scoției de la canotoarea olimpică Katherine Grainger în timpul unui serviciu național de Ziua Recunoștinței în interiorul Catedralei St Giles din Edinburgh, pe 5 iulie 2023.

Regele Carol al III-lea a primit bijuteriile coroanei Scoției la Edinburgh, în cadrul unei ceremonii de marcare a încoronării sale. De asemenea, a primit coroana și sceptrul care fac parte din Onorurile Scoției, transmite BBC.

Slujba națională de mulțumire de la Catedrala St Giles a prezentat, de asemenea, o nouă sabie numită după Regina Elisabeta.

Înainte de slujbă, bijuteriile coroanei au fost aduse de la Castelul Edinburgh la St Giles, într-o procesiune pe Royal Mile, care a implicat aproximativ 100 de persoane de pe diverse paliere ale societății scoțiene.

Peste 700 de membri ai Marinei Regale, Armatei Britanice și Royal Air Force au făcut parte din procesiune.

Evenimentul a fost finalizat cu salvele a 21 de arme la Castelul Edinburgh și un pasaj cu săgeți roșii.

Pe de altă parte, antimonarhiștii au scandat „nu ești regele meu” pe Royal Mile, în Edinburgh, înaintea slujbei de mulțumire.

Câțiva protestatari au fost arestați.

Un alt grup anti-monarhie a organiza un miting în afara Holyrood, la care au participat liderii Verzilor, Patrick Harvie și Lorna Slater.

Europa Liberă România e pe Google News. Vă puteți abona AICI.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG