Linkuri accesibilitate

Regiunea Voronej, Rusia, în stare de urgență, după explozii la un depozit de muniții


Cel puțin o dronă ar fi fost văzută în zona depozitului de muniție din Voronej,
Cel puțin o dronă ar fi fost văzută în zona depozitului de muniție din Voronej,

Potrivit guvernatorului regiunii Voronej din Rusia, statea de urgență a fost declarată după un atac cu drone ucrainene. Apărarea rusă a răspuns, iar resturile au căzut peste un deposit de muniții.

Guvernatorul regional Aleksandr Gusev a declarat că apărarea rusă a doborât dronele ucrainene care ar fi atacat zona, însă resturile au căzut pe un depozit de muniții.

În mai multe clipuri video postate pe rețeaua Telegram, se vede cel puțin o dronă care se apropie de depozit.

Ulterior, s-au auzit mai multe explozii, iar fumul s-a intins pe zeci de metri.

Drumul din apropiere a fost închis, iar locuitorii au fost evacuați de autorități.

Guvernatorul regiunii Voronej a declarat că nu există victime.

Voronej se află la 130 de km nord de Ucraina, în Rusia.

Ucraina a început să atace instalații industriale din Rusia, mai ales capacități de rafinare a petrolului care funcționează pentru armată.

Duminică, 7 iulie, serviciile militare de informații ale Ucrainei (HUR) au susținut într-un mesaj pe Telegram, că agenții săi au lovit cu o zi înainte un centru logistic din Debaltseve, în zona Donețk, ocupată de Rusia, care găzduia echipamente de tancuri și muniție.

HUR a susținut, de asemenea, că o stație de comunicații de bruiaj electronic, de război, a fost distrusă în Novoluhansk, în regiunea ocupată Luhansk. Afirmațiile nu au putut fi verificate în mod independent.

Separat, Forțele Aeriene ale Ucrainei au declarat pe 7 iulie că sistemele sale de apărare aeriană au respins un nou atac rusesc cu rachete și drone asupra mai multor regiuni mai devreme în cursul zilei.

De partea cealaltă, Ministerul rus al Apărării a anunțat că a distrus în Ucraina, lângă Odessa, două lansatoare de rachete Patriot și o stație radar

Nici această afirmație nu a putut fi verificată în mod independent.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

 • 16x9 Image

  Anca Grădinaru

  Anca Grădinaru este senior correspondent la Europa Liberă din februarie 2023.
  Este jurnalist de 25 de ani. Anterior, a lucrat la Ziarul Adevărul, Antena 1, Antena 3, Digi 24 și Radio Europa FM.

  A realizat știri, anchete, reportaje și documentare, radio și de televiziune, în România, Ucraina, Irak, Statele Unite ale Americii, Canada și Australia.
   
  A transmis de la majoritatea summiturilor NATO de după aderarea României la Alianța Nord Atlantică și de la reuniuni ale Uniunii Europene, de la vizitele papilor la București și de la primele două ediții ale Jocurilor Invictus la care a participat România.

  Unele dintre reportajele Ancăi Grădinaru au fost premiate de New Mexico Associated Press și Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România.

  La Europa FM, a realizat emisiunea „Interviurile Europa FM” și „Piața Victoriei”. Este absolventă a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și a unei burse de un an la New Mexico State University din Statele Unite ale Americii.

  serbana@rferl.org

XS
SM
MD
LG