Linkuri accesibilitate

Un reporter de la The Wall Street Journal, reţinut în Rusia sub acuzaţia de spionaj „în interesul guvernului SUA”


Evan Gershkovich locuiește la Moscova de aproximativ șase ani, acoperind evenimente din Rusia și Ucraina pentru ziarul american The Wall Street Journal.
Evan Gershkovich locuiește la Moscova de aproximativ șase ani, acoperind evenimente din Rusia și Ucraina pentru ziarul american The Wall Street Journal.

Serviciul rus de securitate internă FSB a anunţat joi că un reporter al cotidianului american The Wall Street Journal, Evan Ghershkovich, a fost reţinut în oraşul Ekaterinburg din Urali, fiind suspectat de spionaj, a anunţat agenţia de presă Interfax, relatează Reuters.

Într-un comunicat citat de Interfax, FSB a precizat că a „oprit activităţile ilegale ale cetăţeanului american Gershkovich Evan, născut în 1991, corespondent al biroului din Moscova al ziarului american The Wall Street Journal, acreditat la Ministerul rus de Externe, care este suspectat de spionaj în interesul guvernului american”.

Current Time scrie că The Wall Street Journal a spus că este „profund îngrijorat de siguranța” jurnalistului său. Publicația a mai menționat că neagă acuzațiile împotriva lui Gershkovich și cere eliberarea imediată a acestuia.

În comunicatul FSB se precizează că Gershkovich a fost însărcinat „de partea americană” să adune informaţii despre „activităţile uneia dintre întreprinderile complexului militar-defensiv”, dar FSB nu a furnizat nicio dovadă în acest sens.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, comentând despre detenția lui Evan Gershkovich, a spus: „Repet încă o dată, nu este vorba despre suspiciuni, a fost prins în flagrant”.

Evan Gershkovich locuiește la Moscova de aproximativ șase ani, acoperind evenimente din Rusia și Ucraina pentru ziarul american The Wall Street Journal. Anterior a lucrat pentru Agence France-Presse, The Moscow Times și The New York Times.

Ultimul articol al lui Gershkovich a fost publicat de The Wall Street Journal pe 28 martie.

XS
SM
MD
LG