Linkuri accesibilitate

În scaun cu rotile de trei ani, respins la încadrarea în grad de handicap


Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă

O comisie de evaluare din Suceava i-a respins unui bărbat - aflat în scaun cu rotile de 3 ani - cererea de încadrare în gradul de handicap.

Unui bărbat aflat în scaun cu rotile de trei ani i-a fost respinsă cererea de încadrare în grad de handicap din cauza unui ordin vechi de ministru, care îi împiedică și pe alți oameni să primească indemnizațiile cuvenite, potrivit stirileprotv.ro.

Daniel Bodnar este activist de mediu din județul Suceava.

După un accident căruia i-a căzut victimă în urmă cu trei ani, a rămas paralizat de la brâu în jos.

Acum, se deplasează într-un scaun cu rotile și a depus o cerere pentru încadrarea într-un grad de handicap. Deși are toate documentele, dosarul i-a fost respins.

„Viaţa mea, de zi cu zi, se rezumă la deplasarea în scaun cu rotile, pentru treburile zilnice. Am fost respins pe motivul unui ordin de ministru, din anul 2007, și mi s-a comunicat că nu mă încadrez nici măcar în unul din gradele comisiei”, spune Bodnar.

Multe alte persoane cu dizabilități trec prin situații similare.

De altfel, medicii neurochirurgi precizează că, în cazul leziunilor traumatice ale măduvei spinării, recuperarea este imposibilă.

Mai multe, pe stirileprotv.ro.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG