Linkuri accesibilitate

Mii de rezerviști din două județe, chemați la arme. Unii au făcut armata pe vremea lui Ceaușescu


Mii de rezerviști din două județe, chemați la arme. Unii au terminat armata în era Ceaușescu
Mii de rezerviști din două județe, chemați la arme. Unii au terminat armata în era Ceaușescu

Peste 6.000 de rezerviști din Prahova și Dâmbovița au îmbrăcat din nou uniforma militară și au luat drumul poligonului pentru o ședință de tragere.

Foștii militari în termen și foștii gradați au primit ordine de chemare la exercițiul dedicat rezervei operaționale pe care Armata trebuie să se bazeze în caz de mobilizare sau război. Din unitățile în care au fost repartizați, rezerviștii au plecat direct la poligon, relatează Știrile ProTV.ro.

Ordinul de chemare la exercițiul de mobilizare pentru rezerviști este obligatoriu. Nu sunt admise excepții decât în cazuri excepționale, cum ar fi problemele de sănătate. Cei care, fără motiv legal, nu se prezintă la chemare riscă amenzi de până la 4.000 de lei.

Nu toți rezerviștii trecuți de prima tinerețe văd cu ochi buni chemarea la instrucție, fie și pentru o zi. Eu sunt învoiți de la serviciu și plătiți de angajator, dar ei cred că armata are nevoie de oameni mai tineri.

Șefii Armatei anunță că aceste exercițiile destinate rezerviștilor au loc de câteva ori pe an și îi vizează pe foștii militari din câte două județe. Foștii militari în termen pot primi ordine de chemare până la 55 de ani, iar foștii angajați ai Ministerului Apărării până la 63 de ani.

Citește mai mult pe Știrile ProTV.ro.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG