Linkuri accesibilitate

Rezultate parțiale pentru primării: PSD – 1.566 de mandate, PNL – 1.052, Independenții – cât AUR și USR. Europarlamentare: AUR & SOS – 20%

22:17 11.6.2024

Rezultate parțiale la Primăria Sectorului 1 și 2

Centralizarea voturilor de la Sectorul 1 și Sectorul 2 nu s-a încheiat. Candidații USR de la ambele sectoare, primari în funcție, contestă rezultatele și au anunțat că au formulat plângeri penale față de modul în care au fost numărate voturilor.

Potrivit rezultatelor parțiale publicate de AEP – în baza proceselor verbale care au fost înregistrate – arată următoarele rezultate:

Sectorul 1

  • George Tuță: 34.351 de voturi
  • Clotide Armand: 33.770 de voturi

Sectorul 2

  • Rareș Hopincă: 51.517 de voturi
  • Radu Mihaiu: 50.967

21:16 11.6.2024

AEP & BEC: suspendarea centralizării votului nu e prevăzută în lege

AEP și BEC au transmis, marţi, o circulară cu privire la suspendarea procesului electoral, precizând că este o procedură excepţională, neprevăzută de legislaţie, transmite News.ro

„Precizăm că suspendarea activităţii de predare a materialelor rezultate în urma procesului electoral şi a activităţii de centralizare a rezultatelor constituie o procedură excepţională, neprevăzută de legislaţia electorală. Astfel, dacă aceste activităţi au fost deja suspendate la nivelul unor circumscripţii în cursul zilei de 10.06.2024, vă rugăm ca, la reluarea operaţiunilor, activitatea să o desfăşuraţi neîntrerupt până la încheierea procedurilor de centralizare a rezultatelor”, le-au transmis preşedintele Biroului Electoral Central, Vasile Bîcu, şi preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, preşedinţilor Birourilor Electorale de Circumscripţie Judeţeană şi Biroului Electoral de Circumscripţie Nr. 42 – Municipiul Bucureşti.

20:28 11.6.2024

Președintele AEP: legislația electorală trebuie modificată

În urma incidentelor din timpul centralizării buletinelor de vot, președintele Autorității Electorale Centrale (AEP), Toni Greblă, a declarat la Digi24 că va cere, pentru următoarele alegeri, va cere modificarea legislației.

El nu a oferit detalii cu privire la ce modificări legislative vor fi cerute.

În București și mai multe județe, președinții secțiilor de votare au stat la cozi de câteva ore pentru a preda la birourile electorale județene sau de Sector sacii cu buletinele de vot și procesele verbale.

18:32 11.6.2024

Clotilde Armand a depus plângere penală împotriva lui Toni Greblă, șeful Autorității Electorale Permanente

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care îşi dispută victoria în cursa pentru Primărie cu candidatul PSD-PNL, George Tuţă, a depus o plângere penală împotriva preşedintelui AEP, Toni Greblă „pentru abuz în serviciu, pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile şi pentru instigare la fals în acte oficiale”.

Ea a mai precizat că nu are nicio problemă să recunoască rezultatul scrutinului, însă vrea ca aceste alegeri să fie corecte. Armand a mai spus că are poze cu reprezentanţi de la PSD care umblau în saci la Biroul Electoral de sector, însă a adăugat că jandarmii au obligat persoanele respective să şteargă pozele, fiindcă „au filmat şi au văzut cum candidaţii PSD umblau în saci”.

Informația nu a putut fi verificată din alte surse.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG