Linkuri accesibilitate

Rezultate parțiale pentru primării: PSD – 1.566 de mandate, PNL – 1.052, Independenții – cât AUR și USR. Europarlamentare: AUR & SOS – 20%

07:34 11.6.2024

Biroul Electoral Central. Rezultatele oficiale parțiale la alegerile locale

Biroul Electoral Central a transmis, luni seară, rezultate parţiale pentru alegerile locale. BEC a precizat că, pe moment momentan disponibile doar date pentru consiliile locale şi primari, din cauza centralizării diferite a voturilor.

Rezultatele parțiale ale votului pentru consiliile locale sla nivel național.

  • PSD – 38,55%
  • PNL – 30,19%
  • AUR – 8,91%
  • UDMR – 6,38%
  • Alianţa Dreapta Unită – 2,77%

La alegerile locale, prezența a fost de 54,68%, urmând a fi ocupate 33.722 de mandate de consilieri locali

Rezultatele parțiale pentru funcția de primar, la nivel național.

  • PSD – 41,45%
  • PNL – 33,48%
  • AUR – 5,88%
  • UDMR – 5,47%
  • Alianţa Dreapta Unită – 2,62%

Vor fi distribuite 2.759 mandate de primari.

Rezultatele parțiale BEC se bazează pe centralizarea rezultatelor din 19.717 secţii de votare, din totalul de 19.870.

Europa Liberă a urmărit luni numărătoarea voturilor, incidentele și rezultatele alegerilor. Toate informațiile relevante, AICI.

07:48 11.6.2024

Procesul electoral suspendat luni seara în 22 de judeţe

Autoritățile au anunțat luni seara că procesul electoral de transport al documentelor de vot, buletine și procese verbale, a fost suspendat în 22 de judeţe. Procesele verbale, sacii cu voturi şi toate materialele electorale au fost predate şi sunt păzite de personal al Ministerului de Interne până la reluarea procedurilor în cursul zilei de marţi.

Anterior, mai multe birouri electorale anunţaseră suspendarea procesului electoral, din cauza extenuării personalului după 40 de ore de activitate, în căldură şi fără odihnă.

Biroul Electoral Central a justificat aglomerațiile de la birourile electorale județene și de sector prin organizarea simultană a alegerilor locale cu cele europarlamentare. Comasarea alegerilor a creat dificultăți majore în centralizarea datelor.

07:55 11.6.2024

Dacian Cioloş: Scorul naţional al REPER este un eşec, „un duş rece pe care îl primesc cu toată responsabilitatea”

Preşedintele REPER, Dacian Cioloş, spune că scorul naţional obinut de partid este „un eşec”.

„Este un mesaj şi un duş rece pe care îl primesc cu toată responsabilitatea”, a transmis politicianul într-o postare pe Facebook.

Dacian Cioloș spune că, în perspectiva alegerilor parlamentare, e nevoie de reconstruirea rapidă a „opoziţiei centrist-liberale, fără egouri şi fantomele trecutului”.

„Nicuşor Dan a câştigat Bucureştiul, Dominic Fritz a fost reconfirmat la Timişoara. În foarte multe oraşe, scorul cumulat al REPER, USR şi al celor doi independenţi trece de 25-30%. Este o bază solidă. De aici se poate construi o alternativă la PSD-PNL şi la extremism şi cred că încă este timp pentru un rezultat bun la parlamentare şi prezidenţiale, dacă se începe rapid această reconstrucţie”, a mai transmis Dacian Cioloş.

08:04 11.6.2024

Rezultatele parțiale ale alegerilor pentru primării și Parlamentul European. Grafice

Lista europarlamentarilor români, potrivit rezultatelor parțiale publicate de BEC, AICI.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG