Linkuri accesibilitate

Rezultate parțiale pentru primării: PSD – 1.566 de mandate, PNL – 1.052, Independenții – cât AUR și USR. Europarlamentare: AUR & SOS – 20%

12:53 11.6.2024

În unele dintre județele unde procesul electoral a fost suspendat activitatea a fost reluată

Surse din Ministerul Afacerilor Interne au spus, pentru Europa Liberă, că într-o parte din cele 22 de județe în care a fost suspendat luni seara procesul electoral (verificarea și centralizarea proceselor verbale) acesta a fost reluat marți. Motivul întreruperii ar fi fost suprasolicitarea angajaților din secțiile de votare.

Printre județele în care procesul electoral a fost suspendat pe parcursul nopții de luni spre marți au fost Constanța, Covasna, Ilfov, Cluj, Galați, Bihor, Brașov sau Brăila. În ultimele trei (Bihor, Brașov, Brăila) în dimineața zilei de marți, procesul electoral a fost reluat, precizează sursele citate.

Sursele au adăugat că nu a fost vorba despre suspendarea procesului electoral în toate circumscripțiile din județele menționate, ci doar în unele dintre acestea.

Sursele din MAI mai spun că informațiile privind suspendarea procesului electoral în anumite circumscripții din județe au venit de la polițiștii care asigură protecția transportului și depozitării documentelor electorale.

12:02 11.6.2024

Rezultat strâns și la Sectorul 2 din București

Rareş Hopincă ( candidat PSD - PNL) ar avea un avans de 639 de voturi în fața actualului primar al Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu (ADU), potrivit rezultatevot.ro, proiect Code For Romania care folosește date privind alegerile din 9 iunie oferite de Autoritatea Electorală Permanentă.

Rareş Hopincă are 49.170 de voturi, iar Radu Mihaiu are 48.531. Numărarea voturilor în Sectorul 2 continuă marți, 11 iunie.

11:53 11.6.2024

Renumărare parțială a voturilor la Sectorul 1

Din informațiile obținute de Europa Liberă, o parte din voturile pentru funcția de primar din secțiile de la Sectorul 1 vor fi renumărate.

Este vorba despre voturile din secțiile unde există contestații și despre cele în care sunt neconcordanțe între procesele verbale de la secțiile de votare și datele Biroului Electoral de circumscripție.

Mai mulți președinți de secții de votare din Sectorul 1 au fost chemați la Biroul Electoral Central, transmit reporterii Europa Liberă.

La Sectorul 1, rezultatele parțiale arată o competiție strânsă între actualul primar, Clotilde Armand (USR), și contracandidatul lui, George Tuță (PNL).

11:21 11.6.2024

Sector 1 - Procesul de predare a proceselor verbale e în desfășurare

Președinții și vicepreședinții de secții de votare din Sectorul 2 așteaptă să predea documentele electorale.
Președinții și vicepreședinții de secții de votare din Sectorul 2 așteaptă să predea documentele electorale.

Procesul de predare al proceselor verbale de la secțiile de vot din Sectorul 1 e în desfășurare la Biroul Electoral Sector 1 din Piața Amzei, transmite reporterul Europa Liberă de la fața locului. După ce sunt înscriși pe o listă în holul instituției, președinții merg sus la etaj cu sacii cu procese verbale. Între timp, alții așteaptă în sala de așteptare din hol să le vină rândul.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG