Linkuri accesibilitate

Rezultate diaspora: AUR pe primul loc în Italia şi pe locul al doilea în Spania


Diana Șoșoacă și Bobby Păunescu, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Diana Șoșoacă și Bobby Păunescu, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

Alianța pentru Unirea Românilor este marea surpriză a alegerilor parlamentare după ce a obținut peste 8% și și-a asigurat prezența în viitorul Parlament. Pe lângă rezultatele din țară, cele care vin din diaspora sporesc procentele formațiunii conduse de George Simion.

În Italia, după numărarea a 28.183 voturi, pe primul loc e AUR cu 35.88 %, urmat de PNL - 24.8%, USR - 22.8%, potrivit news.ro.

În Spania, din 24,607 voturi numărate, PNL este pe primul loc - 30,82%, urmat de AUR - 26,9%, si USR - 24,9%. PSD este pe locul 4 - 5,49%.

După centralizarea a 59% la sută din voturile diasporei, AUR a obținut 26,51% din voturile diasporei, fiind depășit doar de USR Plus, care a obținut 29,09% din opțiunile românilor din afara granițelor.

În țară, după numărarea a 99% din voturi, AUR este pe locul 4 cu 8,8% la Senat și 8,7% la Camera Deputaților.

Liderul AUR, aflat în pragul intrării în Parlament, a declarat duminică seară în fața camerelor de luat vederi că este nemulțumit de cifrele anunțate de exit-poll pentru că scorul partidului său ar trebui să fie mai mare. „Estimările noastre arată că am luat cel puțin 500.000 de voturi ale românilor de aici și de peste hotare. Cerem pedepsirea celor vinovați de fraudarea voturilor!”, a cerut el.

În ceea ce privește perspectivele politice ale Alianței pentru Unirea Românilor, fostul activist pentru unirea Basarabiei cu România, George Simion, a declarat că formațiunea sa nu va face nici un fel de alianțe.

AUR este un partid de drepta, creat în 2019, ai căror lideri nu au fost prezenți în dezbaterile TV, cu o campanie exclusiv online

XS
SM
MD
LG