Linkuri accesibilitate

Rezultatele simulării la Bac 2024: Patru din zece elevi nu au obținut nota 5 la Limba română. Câți au trecut proba de Matematică și Istorie


Simulările de la Bacalaureat 2024 sunt un antrenament pentru examenul național din iunie-iulie.
Simulările de la Bacalaureat 2024 sunt un antrenament pentru examenul național din iunie-iulie.

Patru din zece elevi de clasa a XII-a nu au obținut nota 5 la simulare la proba de Limba română de la Bacalaureat în acest an. La Matematică, Istorie sau la proba la alegere a profilului, procentele notelor de trecere obținute de elevi sunt similare.

Rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat din 2024 arată că aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nota 5, notă de trecere, la Limba română.

La Matematică sau Istorie, 35% dintre elevii prezenți nu au luat peste 5.

În total, au fost 22 de note de 10 în țară la simularea examenului de Bacalaureat 2024 la proba de Limbă română și 663 de note de 10 la proba obligatorie a profilului Matematică sau Istorie, transmite Ministerul Educației.

La proba de Limba română cele mai multe note, aproape 40%, au fost sub 5 și 22% între 5 și 6.

Pentru a trece proba e necesară o notă de minimum 5, însă examenul este promovat doar dacă media tuturor probelor este 6.

Notele elevilor care au participat la simulările naționale de la bacalaureat.
Notele elevilor care au participat la simulările naționale de la bacalaureat.

Ministerul anunță că „rezultatele încă se transmit de la nivelul inspectoratelor școlare către fiecare unitate de învățământ sub forma cataloagelor cu notele finale”.

„Borderourile asociate fiecărei evaluări, corespunzătoare celor 33 de tipuri de subiecte, vor fi trimise de către Ministerul Educației inspectoratelor școlare până cel târziu marți, 19 martie 2024, urmând a fi transmise de către inspectorate către fiecare unitate de învățământ cel târziu până pe 20 martie 2024”.

rezultatele de la bacalaureat
rezultatele de la bacalaureat

Lucrările elevilor au fost corectate în regim online, pe o platformă asigurată de Ministerul Educației (MEN).

Ca urmare, ministerul susține că datele publicate vineri, pe 15 martie, sunt extrase din această platformă.

„Dat fiind numărul mare de tipuri de subiecte (33) și faptul că procesul de evaluare s-a încheiat în cursul serii de joi, 14 martie, statisticile privind gradul de reușită pe fiecare item, la nivel național, vor fi făcute publice cel mai târziu pe 22 martie”, precizează MEN.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei școli prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare. Elevii care doresc pot cere trecerea notelor în catalog.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG