Linkuri accesibilitate

Regatul Unit: Sancțiunile Rusiei ar putea fi retrase o dată „cu încetarea completă a focului și retragerea” din Ucraina


Secretarul de externe britanic, Lis Truss în timpul unui interviu în Westminster
Secretarul de externe britanic, Lis Truss în timpul unui interviu în Westminster

Secretarul de externe britanic, Liz Truss, spune că sancțiunile pentru pedepsirea oamenilor de afaceri și elitelor bogate ale Rusiei ar putea fi ridicate dacă președintele Rusiei pune capăt agresiunii și își ia angajamentul că „nu va mai agresa”.

Truss a spus reporterilor de la Sunday Telegraph într-un interviu publicat pe 27 martie că Biroul de Externe a format o „unitate de negociere” pentru a ajuta posibilele discuții despre pace.

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat că Londra și aliații săi va „ridica constanta” sancțiunile asupra președintelui Vladimir Putin și a celor care-l susțin.

„Aceste sancțiuni vor putea fi retrase doar după o oprire definitivă a focului și o retragere, dar și după ce vor fi angajamente clare că nu va exista o agresiune viitoare” a precizat Truss

„Și, de asemenea, există posibilitatea de a avea o revenire a sancțiunilor dacă mai există agresiuni în viitor”, a spus ea. „Aceasta este o pârghie reală care cred că poate fi folosită”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a îndemnat în repetate rânduri pe Putin să se angajeze în discuții serioase pentru a pune capăt luptei.

Comentariile lui Truss vor fi privite ca o nouă invitație pentru Putin de a reduce pierderile Rusiei pe fondul unui război despre care criticii spun că a scos la iveală probleme majore în strategia, tactica și pregătirile Rusiei pentru conflict.

De asemenea, a declanșat întreruperi masive de fonduri, active și operațiuni rusești în sistemul financiar internațional, precum și sancțiuni mai direcționate și izolarea diplomatică.

Și secretarul de stat al SUA Antony Blinken a spus că diferitele interdicții și înghețari de active din cercul lui Putin „nu sunt concepute pentru a fi permanente”.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG