Linkuri accesibilitate

Roșia Today: „Cocaina de la Marea Neagră provine dintr-un zăcământ”, interviu cu Carmen Dan


 Carmen Dan, „intervievată” de Roșia Today, crede că drogurile ar proveni dintr-un zăcământ de pe un vapor al lui Pablo Escobar, care a condundat, în 1990, Insula Șerpilor cu Vama Veche. A ieșit la suprafață după 30 de ani, ca dosarul Revoluției
Carmen Dan, „intervievată” de Roșia Today, crede că drogurile ar proveni dintr-un zăcământ de pe un vapor al lui Pablo Escobar, care a condundat, în 1990, Insula Șerpilor cu Vama Veche. A ieșit la suprafață după 30 de ani, ca dosarul Revoluției

Roșia Today a stat de vorbă cu ministrul de Interne Carmen Dan, pe plaja de la Costinești, despre ultimele operațiuni ale polițiștilor de la Serviciul Antidrog pe litoralul românesc.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Rep. De unde credeți că provin pachetele de cocaină găsite de localnici?

Carmen Dan „Investigăm mai multe variante. Cel mai probabil este vorba despre un zăcământ de cocaină de puritate foarte mare, 90 la sută. Sperăm că se află în apele noastre teritoriale ca să-l putem exploata și astfel să creștem PIB-ul cu 10 la sută, pentru pensii și salarii”.

Rep. Totuși, nu vi se pare ciudat că acest așa-zis zăcământ conține cocaină gata împachetată?

Carmen Dan „ Am studiat și problema asta. S-ar părea că acest zăcământ ar proveni de fapt dintr-un vapor de-al lui Pablo Escobar, care în vara anului 1990, imediat după revoluție, intenționa să inunde cu droguri piața românească. Vaporul conținea 1.000 de tone de cocaină pură și s-a scufundat în apropiere de Insula Șerpilor, pe care traficanții lui Escobar au confundat-o cu Vama Veche”.

Rep. Și cum de-a ieșit la suprafață cocaina abia acum, după 30 de ani?

Carmen Dan „Răspunsul îl puteți afla întrebându-vă cum de-au ieșit la suprafață gazele naturale din Marea Neagră abia acum, când ele stăteau la fund de milioane de ani. Sau cum de-a fost finalizat dosarul Revoluției tot după 30 de ani. Așa a fost să fie. Dacă acuma a ieșit la suprafață, asta e, ce mai contează, poate e un semn de la Dumnezeu”.

Rep. Ce părere aveți de faptul că pe lângă localnicii din Constanța și polițiști au apărut și clanuri interlope care vânează cocaina adusă de valuri pe plajele românești?

Carmen Dan „Este loc pentru toată lumea. Important să nu se piardă marfa. Sper ca curenții marini și vântul să țină în continuare cu noi și să nu ne trezim că zăcământul nostru ajunge pe litoralul bulgăresc sau la ruși. Dacă aglomerația de pe litoralul românesc se va menține în următoarele 24 de ore, am de gând să devansez deschiderea sezonului estival. Să înceapă distracția de pe 10 aprilie, în loc de 1 mai. Deja am vazut foarte mulți tineri care stau pe mal si bagă nasul în apă”.

Rep. Credeți că descoperirea zăcământului de cocaină va face viața românilor mai bună?

Carmen Dan „Absolut! Și spun cu mândrie nedisimulată că guvernul Dăncilă chiar face ceva pentru țara asta. Ați mai văzut dvs. în istoria recentă vreun guvern cu așa realizări? Când a mai avut România așa bogăție pe plajele ei? Pe vremea lui Băsescu mureau pescărușii de foame, iar peștii erau triști. Azi sunt fericiți și pescărușii și guvizii și stavrizii și calcanii și meduzele. Toți vor vota cu noi pe 26 mai”.

XS
SM
MD
LG