Linkuri accesibilitate

Alegeri prezidențiale: Circa 2.000 de români au votat prin corespondență pentru turul II, deși nu știu cine ajunge în acea fază


Aproape 2.000 de cetățeni români din diaspora au votat deja anticipat, prin corespondență, pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Voturile acestora nu vor fi validate decât în cazul în care candidatul indicat va ajunge în acea fază a alegerilor.

Trei zile vor putea vota românii din străinătate în secțiile amenajate pentru diaspora. 35.000 de plicuri au fost validate până în prezent din 41.000 de persoane care s-au înscris pentru votul prin corespondență, conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Românii al căror plic nu a ajuns în țară până la data limită de 7 noiembrie vor fi anunțați, printr-un mail, să se îndrepte spre secțiile de votare.

Primul tur al alegerilor în străinătate are loc în străinătate între 8-10 noimebrie și cel de-al doilea între 22 și 24 noiembrie, iar în țară, primul scrutin are loc în data de 10 noimebrie, iar cel de-al doilea, la 24 noiembrie.

În cadrul unei conferințe de presă de vineri, președintele AEP, Florin Mitulețu, a declarat că „la acest moment, deja 17.000 de voturi s-au întors, suntem într-un proces continuu, dar nu este satisfăcător”.

Şeful Departamentului suport organizatoric electoral, Mircea Preoţescu​, a adăugat că circa 2.000 de buletine de vot au ajuns în țară și pentru turul al doilea.

Votul acestor persoane va fi validat doar dacă au optat pentru unul din cei doi candidaţi care vor ajunge în acea etapă. În caz contrar, buletinul de vot va fi anulat.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG