Linkuri accesibilitate

Romania este prezentă pe lista celor 13 state cele mai sigure pentru călătorit, cu un singur oraș


Sibiu, Piața Mare
Sibiu, Piața Mare

Lista destinațiilor europene cele mai sigure pentru vacanța din această vară a fost dată publicității de European Best Destinations, iar Romania apare pe listă cu orașul Sibiu. Argumentul pentru România este că aici au fost de 15 ori mai puține cazuri de coronavirus decât în cele mai afectate state europene.

Pe primul loc se află, însă, Georgia, urmată de Grecia și de Croația ca cele mai sigure destinații europene.

Autorii studiului au inclus în listă 13 state și 18 orașe. Portugalia (în special Insulele Azore, Aletejo și Algarve), Muntenegru (Kotor), Polonia (Varșovia, Gdansk), Austria (Viena), Slovenia (Bohinj), Lituania (Vilnius), Letonia (Riga), Finlanda (Oulu) și Malta se află și ele pe listă.

Potrivit European Best Destinations, destinațiile menționate au fost mai puțin afectate de coronavirus, dar disciplina respectării regulator de igienă este respectată. În plus, mai spun specialiștii, majoritatea hotelurilor din orașele recomandate se află aproape de spitalele orășenești care, la rândul lor, au mai multe paturi pe cap de locuitor decât majoritatea statelor europene.

Anterior, experții au enumerat cele mai sigure plaje ale stațiunilor europene în timpul pandemiei. Pe listă a fost orașul grecesc Preveza, unde se află plaja Minolife, cu o lățime de 80 de metri și o lungime de 22 de km, plaja Comporta, cu o lungime de 20 de km în zona Alenteju în Portugalia și plaja de 35 de km a peninsulei poloneze Hel.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG