Linkuri accesibilitate

România extrădează în SUA două persoane acuzate de infracțiuni internaționale


Marcel Vela promite toleranță zero față de infractori
Marcel Vela promite toleranță zero față de infractori

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat vineri, în cadrul unei declarații comune cu ambasadorul american Adrian Zuckerman, extrădarea a două persoane care sunt acuzate de infracțiuni internaționale.

„Asistăm la un act ce ține de extrădarea a doi cetățeni capturați în România de forțele speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, care au comis infracțiuni internaționale. Este vorba despre un cetățean din vârful unei rețele de trafic de persoane, în România, Mexic și Statele Unite ale Americii. Extrădarea vine după o decizie a Curții de Apel Craiova”, a spus, vineri, Marcel Vela, prezent pe Aeroportul Internațional Otopeni „Henri Coandă”, acolo unde are loc operațiunea de extrădare a celor doi suspecți de infracțiuni internaționale.

Cea de-a doua persoană predată autorităților americane este un bărbat care ar fi comis infracțiuni informatice, cibernetice și furt de identitate, la nivel internațional.

„Această operațiune are loc în colaborare cu Ministerul de Interne, Interopol și tot ce înseamnă cooperare polițienească internațională. Oficialii dina Statele Unite ale Americii au venit pentru a-i prelua pe cei doi cetățeni care au comis infracțiuni”, a mai spus Vela.

De asemenea, Marcel Vela a promis toleranță zero față de infractori și a arătat că au fost făcute mai multe teste de integritate în cadrul instituției pe care o conduce.

„Este prima dată când Ministerul de Interne ia într-un mod serios această problemă (a infracționalității - n.red.). Actualul guvern a acordat prioriate Ministerului de Interne. Avem dotările de care avea nevoie Poliția Română, de la schimbarea flotei, la dotări de armamaent. Ieri (joi - n.red.) am primit și bastoanele cu șoc electric”, a precizat Marcel Vela.

Ministrul de Interne a mai spus că, la nivelul instituției pe care o coordonează există mai multe anchete și nu va fi acceptată „nicio pată pe MAI”.

„Am mărit capacitatea de a face teste de integritate în Ministerul de Interne și unde sunt disfuncționalități am demarat controale și anchete în interiorul ministerului. Nu vom tolera nicio abatere, niciun act care să fie o pată pe Ministerul de Interne. Suntem cu ochii pe infractori, oriunde s-ar afla, în România, în orice țară, pe orice continent”, a conchis Marcel Vela.

XS
SM
MD
LG