Linkuri accesibilitate

Un rus care a încercat să scape de război cu un certificat de deces fals a ajuns la închisoare


Bărbați ruși mobilizați la război, într-un autobuz în fața unui comisariat militar din Sankt Petersburg, 26 septembrie 2022.
Bărbați ruși mobilizați la război, într-un autobuz în fața unui comisariat militar din Sankt Petersburg, 26 septembrie 2022.

Un bărbat din regiunea rusească Buriatia este acuzat că a procurat un certificat de deces fals pentru a evita să se întoarcă la război în Ucraina. Bărbatul a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Un bărbat din regiunea siberiană Buriatia a fost condamnat la cinci ani de închisoare după ce procurorii au dovedit că a încercat să evite întoarcerea la războiul din Ucraina prin obținerea unui certificat de deces fals, transmit biroul Siberia.Realities de la RFE/RL.

Zorigto Arabzhaev a fost mobilizat și trimis în Ucraina în noiembrie anul trecut și s-a întors de la război în primăvară, într-o scurtă perioadă de permisie.

Bărbatul nu s-a mai întors însă la unitatea sa militară după perioada petrecută acasă.

Când oficialii militari l-au căutat acasă, fiul său le-a spus că a murit și le-a arătat un certificat de deces care s-a dovedit a fi fals în urma unor investigații suplimentare.

Arabzhaev a fost ulterior arestat și condamnat la cinci ani de închisoare.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG