Linkuri accesibilitate

Rusia susține că a dejucat un atac ucrainean cu drone asupra Moscovei. Atacul nu a fost revendicat


Autoritățile din Rusia susțin că au dejucat un atac ucrainean cu drone asupra Moscovei.
Autoritățile din Rusia susțin că au dejucat un atac ucrainean cu drone asupra Moscovei.

Apărarea aeriană rusă spune că a dejucat marți un atac ucrainean cu drone asupra Moscovei, care a determinat autoritățile să închidă pentru scurt timp unul dintre aeroporturile internaționale ale orașului, au declarat oficialii ruși.

Autoritățile din Ucraina, care evită în general să comenteze atacurile de pe teritoriul rus, nu au spus dacă au lansat raidul cu drone.

Ministerul rus al Apărării a declarat că patru dintre cele cinci drone au fost doborâte de apărarea aeriană la periferia Moscovei, iar a cincea a fost blocată de mijloace de război electronic și forțată să coboare.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că nu au existat victime sau pagube.

Atacul cu drone a dus la restricționarea temporară a zborurilor de pe aeroportul Vnukovo din Moscova și la devierea zborurilor către alte două aeroporturi din capitala Rusiei.

În luna mai, două atacuri cu drone au zguduit capitala rusă, în ceea ce părea a fi cele mai profunde lovituri ale Kievului în Rusia.

Raidul a avut loc în timp ce forțele ucrainene au continuat să sondeze apărarea rusă din sudul și estul țării lor în etapele inițiale ale unei contraofensive.

Între timp, Rusia și-a continuat barajul de rachete și drone adânc în spatele liniei frontului.

Oleksandr Lîsenko, primarul orașului Sumî din nord-estul Ucrainei, a declarat că trei persoane au fost ucise și alte 21 au fost rănite într-un atac rusesc cu dronă luni, care a avariat două clădiri de apartamente.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că atacul a deteriorat și sediul regional al Serviciului de Securitate al Ucrainei, principala agenție de informații a țării. El a susținut că țara are nevoie de mai multe sisteme de apărare aeriană pentru a ajuta la respingerea raidurilor rusești.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG