Linkuri accesibilitate

Ucraina neagă acuzațiile Kremlinului că ar fi fost în spatele atacului cu drone asupra Moscovei


Rusia a lansat marți dimineață un atac masiv cu drone rusești asupra capitalei Kiev.
Rusia a lansat marți dimineață un atac masiv cu drone rusești asupra capitalei Kiev.

Apărarea antiaeriană rusă susține că a doborât mai multe drone care se apropiau de capitala Rusiei, iar Ministerul rus al Apărării spune că guvernul ucrainean a lansat „un atac terorist cu drone” asupra Moscovei, potrivit BBC.

Mai multe clădiri au fost avariate, dar nu au fost raportate decese. Sistemele de apărare antiaeriană au distrus mai multe drone la apropierea lor de capitala rusă, au declarat marţi dimineaţă oficiali ruşi.

„În aceasta dimineaţă, în zori, un atac cu drone a cauzat pagube minore la mai multe clădiri. Toate serviciile de urgenţă din oraş sunt la faţa locului. Nimeni nu a fost grav rănit până în prezent”, a transmis Sobianin prin contul său de Telegram.

Primarul a precizat că circumstanţele incidentului sunt în curs de investigare.

Ucraina neagă că ar avea vreun amestec

Oficialii ucraineni neagă acuzațiile Moscovei potrivit cărora s-au aflat în spatele atacurilor cu dronă din Moscova.

Principalul consilier al președintelui Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, spune că „privește cu plăcere” și că „preconizează o creștere a numărului” acestor atacuri, arată BBC.

„Noi n-avem nimic a face cu asta”, a declarat Mihailo Podoliak. „Poate că unele drone pe care Rusia le-a tras către Ucraina au decis să vină înapoi”, a mai spus Podoliak.

Ministerul rus al Apărării a dat vina pe Ucraina pentru atac de marți dimineață asupra Moscovei, spunând că guvernul de la Kiev „a lansat un atac terorist cu drone” împotriva mai multor obiective din Moscova.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG