Linkuri accesibilitate

Rusia blochează site-urile de internet ale CIA şi FBI, acuzate de „răspândire de informaţii false"


USA – The seal of the Central Intelligence Agency (CIA) is seen at CIA Headquarters in Langley, Virginia, April 13, 2016
USA – The seal of the Central Intelligence Agency (CIA) is seen at CIA Headquarters in Langley, Virginia, April 13, 2016

Autoritatea rusă de reglementare a comunicaţiilor Roskomnadzor a anunţat vineri că a blocat accesul din Rusia la site-urile de internet ale CIA (Agenţia Centrală de Informaţii) şi FBI (Biroul Federal de Investigaţii) din Statele Unite, pe motiv că acestea răspândesc informaţii false, transmite agenţia TASS, preluată de Reuters.

Roskomnadzor afirmă că site-urile respective au publicat materiale şi informaţii inexacte care au discreditat forţele armate ruse.

Reuters nu a reuşit să obţină imediat un comentariu din partea Washingtonului.

Rusia și-a făcut un obicei să blocheze site-urile instituțiilor străine și ale presei independente.

În februarie anul trecut, la scurt timp după ce armata rusă a invadat Ucraina, parlamentul Rusiei a adoptat legi care pedepsesc cu închisoarea „discreditarea” armatei şi răspândirea de „informaţii intenţionat false” despre aceasta. Aici intră toate site-urile rusești independente precum Europa Liberă sau Meduza, dar și site-uri ale ongurilor și ale altor instituții.

Anul trecut, organismul de supraveghere al comunicațiilor din Rusia a restricționat accesul la site-urile web ale mai multor organizații media străine precum BBC, Voice of America, Radio Free Europe/Radio Liberty, Deutsche Welle pentru răspândirea a ceea ce a descris drept „informații false” despre războiul din Ucraina.

  • Vreți să citiți mai multe știri și articole de acest tip? Abonați-vă AICI la newsletter-ul Europa Liberă, „3 minute”.
  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG