Linkuri accesibilitate

Rusia neagă că Ucraina ar fi recucerit satul Andriivka, la sud de Bahmut


Luptele au fost intense in ultimele zile la sud de Bahmut.

Rusia a negat sâmbătă afirmaţia Kievului că forţele ucrainene ar fi recucerit satul devastat din estul ţării Andriivka, care este un obiectiv important pe drumul către oraşul Bahmut, transmite Reuters.

„Inamicul nu a abandonat planurile de a captura oraşul Artiomovsk [Bahmut] din Republica Populară Doneţk şi a continuat să desfăşoare operaţiuni de asalt... încercând fără succes să alunge trupele ruse din centrele populate Klişchiivka şi Andriivka”, a declarat Ministerul rus al Apărării, în briefingul său zilnic.

Vineri, chiar statul Statul Major al Ucrainei a spus că satul a fost recucerit și a adăugat că trupele ucrainene au provocat „pierderi semnificative asupra forței de muncă și echipamentelor inamicului și fortifică unele zone”.

Andriivka se află la sud de Bahmut, locul uneia dintre cele mai sângeroase bătălii de la invazia Rusiei din februarie anul trecut.

Despre victoria de la sud de Bahmut a vorbit și preşedintele Volodimir Zelenski care le-a confirmat ucrainenilor, vineri seara, cucerirea satului Andriivka, aflat la 10 kilometri sud de Bahmut.

În acelaşi timp, el le-a explicat că măsurile anticorupţie şi împotriva influenţelor oligarhilor fac parte tot din efortul de a apăra suveranitatea Ucrainei, pentru că aceste slăbiciuni au fost exploatate ani de zile de Moscova pentru a şubrezi ţara.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG