Linkuri accesibilitate

Rusia intenționează să recruteze încă 400.000 de soldați cu contract


Conform planului de recrutare, regiunile Sverdlovsk și Celeabinsk vor avea câte 10.000 de contractori fiecare. În Ținutul Perm Krai vor fi recrutate 9.000 de persoane. În imagine, o reclamă stradală la războiul purtat de Rusia în Ucraina.
Conform planului de recrutare, regiunile Sverdlovsk și Celeabinsk vor avea câte 10.000 de contractori fiecare. În Ținutul Perm Krai vor fi recrutate 9.000 de persoane. În imagine, o reclamă stradală la războiul purtat de Rusia în Ucraina.

Ministerul rus al Apărării va începe o nouă campanie pe 1 aprilie, pentru recrutarea a 400.000 de soldați profesioniști în armata rusă, pe bază de contract.

Radio Svoboda, citând mai multe instituții de presă regionale, relatează că ministerul rus al apărării a trimis deja ordine în regiuni indicând numărul de persoane cu care ar trebui să fie semnate contracte militare.

Conform planului, regiunile Sverdlovsk și Celeabinsk vor avea câte 10.000 de contractori fiecare, se arată în comunicat. În Ținutul Perm Krai vor fi recrutate 9.000 de persoane.

Cea mai mare parte a recrutărilor va fi făcută de birourile militare de înrolare, iar guvernatorii vor fi responsabili pentru implementarea planului, se arată în comunicat.

Birourile de recrutare militare rusești încearcă să compenseze pierderile suferite în rândul soldaților specializați, cum ar fi șoferii de tancuri și artileriştii, a informat postul Viorstka, preluat de The Guardian.

Forțele rusești au suferit pierderi semnificative în bătălia pentru Bahmut. Totodată, Rusia ar mai fi înregistrat 1.500 de pierderi în rândul soldaților săi care au răni ce fac imposibilă continuarea luptelor.

De asemenea, depozite și alte echipamente ale inamicului au fost distruse.

Armata ucraineană controlează vestul orașului Bahmut, în timp ce trupele rusești - în special mercenarii din gruparea Wagner - au controlul asupra părții estice a acestuia, au anunțat serviciile secrete britanice.

Armata rusească își continuă ofensiva în zonele Lîman, Bahmut, Avdiivka, Mariinka și Șahtior, din Donețk, unde armata ucraineană ar fi respins peste 100 de atacuri doar în ultima zi, transmite ministerul ucrainean al Apărării.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG