Linkuri accesibilitate

Turcia: Salvatorii din România au scos de sub dărămături un bărbat de 35 de ani, după o operațiune de 12 ore


Ultimul bilanț de duminică dimineața arată că numărul victimelor în urma cutremurelor din Turcia și Siria a depășit 28.000 de persoane.
Ultimul bilanț de duminică dimineața arată că numărul victimelor în urma cutremurelor din Turcia și Siria a depășit 28.000 de persoane.

O echipă de salvatori trimisă de România în Turcia a scos de sub dărâmături un bărbat de 35 de ani, după o operațiune care a durat 12 ore, potrivit serviciilor de urgență române.

Duminică dimineață, „echipa RO USAR 2 a salvat de sub dărâmături un bărbat în vârstă de 35 ani, după o misiune continuă de 12 ore”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a ISU București-Ilfov.

„După ce a fost identificată victima, cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor, salvatorii au realizat în mod progresiv accesul printre elementele prăbușite, pentru a-i oferi o mască cu oxigen. În acțiunile de salvare a fost implicat personal medical și voluntari turci. Această reușită le dă salvatorilor puterea de a continua până la capăt. Mai există speranță!”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență.

Bărbatul fusese surprins de cutremur pe casa scării, într-o clădire de 6 etaje ce s-a prăbușit complet.

„Victima, prinsă sub grinda de beton de la nivelul etajelor superioare era conștientă și cooperantă. Echipa medicală SMURD a acordat îngrijirile de specialitate care se impuneau victimei, aceasta fiind mai apoi predată ambulanței, aflată la fața locului”, a adăugat DSU.

Până în prezent, pompierii români au reuşit să identifice şi să salveze 6 persoane de sub ruinele clădirilor distruse de seria cutremurelor care a lovit Turcia, după cum a anunțat Ministerul Afacerilor Interne.

Sâmbătă, un copil de şase ani a fost salvat în provincia Hatay, după 137 de ore sub dărâmături, la câteva zile după cutremurele devastatoare de la începutul săptămânii.

Copilul a fost scos de sub dărâmături din locul unde se prăbuşise un bloc din Antakya. Echipele de salvare şi-au intensificat căutările în locul în care se afla copilul după ce au auzit vocea acestuia. Copilul a fost salvat şi transportat cu ambulanţa la spital.

Tot în Turcia, un bebeluş de 7 luni a fost salvat duminică de sub dărâmături, a relatat duminică dimineaţa postul TRT, preluat de dpa.

Salvatorii au reuşit să-l scoată în viaţă pe băieţel dintr-o clădire prăbuşită din provincia Hatay, după 140 de ore. Ei şi-au dat seama că există un copil încă în viaţă sub dărâmături atunci când l-au auzit plângând.

Pe de altă parte, cel puţin 48 de persoane au fost arestate pentruu comiterea de jafuri şi furturi în opt provincii sinistrate ale Turciei. În cazul a şapte suspecţi, s-a luat decizia plasării sub control judiciar.

Vreți să citiți mai multe știri și articole de acest tip? Abonați-vă AICI la newsletter-ul Europa Liberă, „3 minute”.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG