Linkuri accesibilitate

Sanitas: 92 din cadrele medicale de la Suceava, confirmate cu coronavirus


Romania- generic Covid 19
Romania- generic Covid 19

Situația se înrăutățește la Spitalul Județean Suceava pe măsură ce testele privind coronavirusul continuă să fie făcute. Federația Sanitas arată că, până în prezent, 92 din cadrele medicale testate au fost confirmate ca infectate.

„Așa cum anticipam dimensiunea dezastrului o vom avea zilele următoare!

Din păcate se înmulțesc cazurile de îmbolnăvire a personalului medical în tot mai multe unități sanitare mari, dar cazul de la Suceava rămâne cel mai afectat!

Asigurați echipamente de protecție pentru personalul medical!

Testați cu prioritate personalul din spitale!

Organizați spitalele adaptat la situația actuală!", a anunțat Federația Sanitas, pe Facebook.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava au anunțat deschiderea unui dosar penal in rem privind infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

În prezent, din unitatea sanitară a început externarea pacienților care pot fi supravegheați medical la domiciliu, timp de 14 zile de către medicii de familie. Pacienții cu afecțiuni care necesită continuarea tratamentului într-o unitate sanitara vor fi transferați la alte spitale. Toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID 19, iar spitalul va fi dezinfectat.

Doi pacienți ai spitalului au murit infectați cu coronavirus: un bărbat de 71 de ani, internat pe 21 martie și confirmat pozitiv chiar luni și o pacientă transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, primul fiind, cel mai probabil, contact al acesteia. Este vorba de o femeie de 72 ani, internată în data de 21 martie în Spitalul Județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare), fără context epidemiologic (nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv).

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG