Linkuri accesibilitate

Cutremure în Turcia și Siria: O femeie a fost salvată după 7 zile sub dărâmături


Un bărbat trece pe lângă o clădire avariată în Kahramanmaraș, Turcia, 13 februarie 2023.
Un bărbat trece pe lângă o clădire avariată în Kahramanmaraș, Turcia, 13 februarie 2023.

În Turcia încă mai au loc salvări miraculoase, la o săptămână de la cutremurele puternice care au afectat și Siria. Luni dimineață, bilanțul deceselor era de aproape 34.000 de morți în cele două țări.

Salvatorii au scos luni o femeie în viață dintre dărâmăturile unei clădiri prăbușite, potrivit CNN Turk, la o săptămână de la primul dintre cele două cutremure majore care au lovit Turcia și Siria.

Sibel Kaya, în vârstă de 40 de ani, a fost salvată în sudul provinciei Gaziantep, la aproximativ 170 de ore.

Salvatorii din Kahramanmaraș au luat, de asemenea, contact cu trei supraviețuitori, despre care se crede că sunt o mamă, o fiică și un copil, în ruinele unei clădiri, scrie Reuters.

Duminică, echipele de salvare au scos un bărbat în viață dintr-o clădire prăbușită, la aproximativ 160 de ore după ce a avut loc cutremurul.

Salvatorii se ocupă să-l scoată de sub dărâmături pe Gokhan Ugurlu, în vârstă de 35 de ani, în Hatay, Turcia, 12 februarie 2023.
Salvatorii se ocupă să-l scoată de sub dărâmături pe Gokhan Ugurlu, în vârstă de 35 de ani, în Hatay, Turcia, 12 februarie 2023.

Lucrările de salvare pentru scoaterea bărbatului din dărâmături au durat mai mult de patru ore.

De asemeneaa, un tată și o fiică, un copil mic și o fetiță de 10 ani s-au numărat printre ceilalți supraviețuitori scoși duminică din ruinele clădirilor prăbușite în Turcia, dar astfel de scene devin rare.

Cu șansele de a găsi și alți supraviețuitori din ce în ce mai mici, numărul victimelor din ambele țări a ajuns luni dimineață la aproape 34.000 de morți în cele două țări.

Pentru Turcia a fost cel mai mortal cutremur din 1939 încoace, iar la nivel mondial seismul din 6 februarie a devenit al șaselea cel mai mortal dezastru natural din acest secol.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG