Linkuri accesibilitate

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu a fost reținut de polițiștii greci în timp ce se afla în vacanță


Dragoș Săvulescu a fost reținut de polițiștii greci în baza unui mandat european de arestare emis de instanțele din România.
Dragoș Săvulescu a fost reținut de polițiștii greci în baza unui mandat european de arestare emis de instanțele din România.

Dragoș Săvulescu are o condamnare definitivă de 5 ani şi jumătate în dosarul Retrocedărilor plajelor din Constanța. Înainte de sentință, Săvulescu a plecat din țară și s-a stabilit în Italia. Acolo, o instanță din Napoli a decis să transforme pedeapsa cu executare primită în România în una cu suspendare, dar mandatul european de arestare a rămas valabil.

Inspectoratul General al Poliției Române arată, într-un comunicat, că „în urma cooperării polițienești internaționale, Dragoș Săvulescu a fost reținut, de autoritățile elene, noaptea trecută, în Grecia (Mykonos). Astăzi, acesta urmează a fi prezentat instanței, pentru confirmarea mandatului european de arestare”.

Săvulescu figurează pe site-ul Poliției Române în secțiunea „persoane urmărite” cu o descriere succintă a faptelor pentru care a fost condamnat. „La data de 07.02.2019 Curtea de Apel Bucuresti a emis mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 288 din 07.02.2019, prin care l-a condamnat pe numitul Săvulescu Emil Dragoș la 5 ani si 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu”.

Trădat de pozele iubitei

G4media.ro arata cu o zi înainte că iubita fugarului Dragoș Săvulescu, fotomodelul de naționalitate albaneză, Angela Martini, a postat pe contul public de Instagram, la story, imagini cu el în Mykonos, Grecia, în condițiile în care Săvulescu putea fi arestat în baza mandatului internațional de arestare emis de România dacă părăsește Italia. Potrivit sursei citate, Angela Martini nu a specificat unde se află, însă o prietenă din grup, fotomodelul Marica Pellegrinelli, a titrat „Mykonos”.

Săvulescu, fost acţionar la FC Dinamo, a fost dat în urmărire internaţională în februarie 2019.
Săvulescu, fost acţionar la FC Dinamo, a fost dat în urmărire internaţională în februarie 2019.

Judecătorii din Sicilia i-au anulat lui Săvulescu 3 ani din pedeapsă în baza unui decret de grațiere din 2006. Constatând că a rămas cu 2 ani și jumătate, i-au comutat pedeapsa într-una cu suspendare. Decizia Curții de Apel Napoli a rămas definitivă deoarece procurorul italian nu a atacat hotărârea.

În dosarul Retrocedărilor de plaje, au mai fost condamnaţi fostul primar al Constanţei Radu Mazăre - 9 ani de închisoare, iar Cristian Borcea şi fostul preşedinte al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu la câte 5 ani de închisoare.

Săvulescu, fost acţionar la FC Dinamo, a fost dat în urmărire internaţională în februarie 2019, după ce nu a fost găsit de poliţişti pentru ca aceştia să pună în aplicare sentinţa. În ianuarie 2020 el s-a predat autorităților din Italia, care i-au rejudecat cazul.

  • 16x9 Image

    Virgil Burlă

    Jurnalist de investigații, a lucrat în 20 de ani de carieră la diverse publicații. Uneori cu patimă sau cu sentimentul că totul este pierdut. Ghidat de interesul public și pasionat de studiul comunismului ca experiment social, Virgil Burlă crede că jurnaliștii sunt „agenții sanitari” ai societății.

XS
SM
MD
LG