Linkuri accesibilitate

Fluturașii de campanie și Poșta Română ajung la tribunal. După PNL, și Alianța USR-PLUS se adresează instanței


Pliantele de campanie ale Alianței 2020 USR PLUS
Pliantele de campanie ale Alianței 2020 USR PLUS

Alianța 2020 USR PLUS a anunțat că va da în judecată filialele din Giurgiu și Tulcea ale Poștei Române, fiindcă au refuzat să îi distribuie pliantele electorale.

„Filialele Poștei Române au distribuit ziare de campanie ale PSD, dar refuză să distribuie pliantele Alianței 2020 USR- PLUS deoarece conțin un îndemn la vot pe 26 mai și, în opinia reprezentanților instiutuției, reprezintă «propagandă electorală»”, potrivit Alianței USR-PLUS. Acțiunea în justiție împotriva Poștei îi urmează celei a PNL, care a anunțat că va da în judecată Poșta Română fiindcă a distribuit pliantele PSD în care liberalii erau denigrați.

Reprezentanții Alianței USR-PLUS atrag atenția că Legea 332/2006 stabilește clar care sunt condițiile care trebuie îndeplinite pentru ca un material să fie considerat unul de propagandă electorală, iar simpla prezență a cuvântului „votează” nu este un criteriu pe baza căruia să se stabilească dacă un material este sau nu de propagandă.

Pe de altă parte, atrag atenția cei de la USR și PLUS, lipsa cuvântului „votează” de pe materialele PSD distribuite prin Poșta Română nu exclude caracterul electoral.

Vlad Voiculescu, coordonatului campaniei din partea PLUS, a precizat că „ziarul distribuit de PSD către pensionari de Poștă este o maculatură de propagandă de cea mai joasă speță, iar Alianței USR PLUS i se interzice să distribuie un pliant de informare. Aici nu este doar o problemă de dublu standard, ci un simptom al vremurilor pe care le trăim în care PSD a pus sub control majoritatea instituțiilor statului. Acest lucru este inacceptabil pentru noi”.

La rândul său, Cătălin Drulă, cel care coordonează campania din USR, a argumentat că „Poșta Română acționează discreționar , deși este o instituție de stat, iar în perioada electorală toate partidele ar trebui să beneficieze de aceleași servicii. Suntem puși la zid din cauza ordinelor politice de la București pe care le primesc cei din teritoriu. Refuzăm abuzul la care suntem supuși, astfel că vom da în judecată Poșta Română”.

Alianța USR-PLUS nu este singura nemulțumită de comportamentul Poștei Române.

Recent, liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat că va da în judecată PSD după ce Poșta Română a distribuit pliante ale social-democraților.

Practic, Ludovic Orban atrăgea atenția că poștașii sunt obligați să le distribuie pensionarilor aceste pliante odată cu pensia, care urmare a încheierii unui protocol între PSD și Sindicatul Liber din Poșta Română.

„Vom da în judecată PSD pentru o mizerie inimaginabilă pe care a comis-o folosind Poșta Română”, a spus Ludovic Orban.

Poșta Română a anunțat că are un contract comercial cu PSD și nu-și asumă conținutul mesajelor distribuite.

Liberalii au acuzat PSD că a pregătit fluturași anti-PNL, în care se afirmă că liberalii vor să reducă salariul minim pe economie și să oprească ajutoare pentru pensionari. Orban spune că a citit pe fluturași că „PNL vrea reducerea salariului minim pe economie, o minciună gogonată. PNL vrea creşterea salariului minim pe economie, dar în urma unei negocieri între patronate şi sindicate. De asemenea, spune o mizerie care este ceva care frizează o ticăloşie maximă, că PNL vrea să oprească toate ajutoarele pentru pensionari, pentru bolnavii de cancer şi pentru alte categorii vulnerabile. O asemenea minciună, nu a îndrăznit nimeni, niciodată să spună despre PNL”, a mai declarat Orban.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a prezentat, într-o conferință de presă, un protocol de colaborare între PSD și sindicatul Poștei Române. Liderul sindicatului, Matei Brătianu, fost deputat PSD, a trimis filialelor din țară ale Poștei Române, potrivit lui Orban, un anunț în acest sens.

XS
SM
MD
LG