Linkuri accesibilitate

Se intensifică controalele în București pentru respectarea măsurilor Covid


Bucureștiul a înregistrat o creștere accelerată a numărului de noi cazuri de infectare cu coronavirus
Bucureștiul a înregistrat o creștere accelerată a numărului de noi cazuri de infectare cu coronavirus

Restricțiile actuale din București vor fi prelungite pentru 14 zile iar controalele echipelor formate din polițiști, jandarmi, inspectori DSP și ITM se vor intensifica. Capitala a ajuns sâmbătă la o incidență de 4,85 cazuri la mia de locuitori.

Vom intensifica controalele, avem propuneri în acest sens. Vom monitoriza cu atenție mare situația. Este destul de delicată, suntem înconjurați de carantină în județul Ilfov. Majoritatea localităților au intrat acolo. Județul Ilfov a cerut sprijinul Poliției Capitalei pentru organizarea filtrelor între Ilfov și București. Este o activitate destul de intensă și necesită forțe multe", a declarat prefectul Cpaitalei, Alin Stoica, potrivit Digi24.

El a arătat că vor fi luate la nivelul Bucureştiului şi alte măsuri restrictive, în cazul în care autorităţile sanitare vor semnala că este necesar.

Nu avem acum alte măsuri de luat în calcul, dar în măsura în care ni se vor indica aceste măsuri ca fiind utile pentru menţinerea sub control a situaţiei, atunci le vom lua, dar aşteptăm autorităţile sanitare să o fac”, a adăugat acesta.

Până atunci, autoritățile vor monitoriza cu atenție situația noilor infectări și felul în care spitalele fac față valului de noi persoane infectate.

Vom monitoriza şi indicele de infectare. Ştiţi foarte bine că deja este presiune foarte mare pe sistemul sanitar. S-au suplimentat paturile la ATI, însă este în continuare aflux mare de pacienţi şi dacă va fi cazul, noi suntem în constantă legătură cu autorităţile sanitare şi dacă ne vor semnala că trebuie să introducem şi alte măsuri, sigur că o vom face", a declarat, duminică, prefectul Capitalei.

Întrebat ce măsuri ia în calcul dacă rata de infectare trece de 6 la mia de locuitori, acesta a răspuns: „Prima măsură pe ordinul comun al Ministerului Educației și Sănătății este că nu se vor mai face cursuri cu copiii. Cum am văzut și în alte localități, în momentul în care se trece de 6, regula este că autoritățile sanitare propun și măsura carantinării”.

În opinia sa, nu ar fi posibilă carantinarea pe sectoare.

Nu cred că este o măsură eficientă. Vă daţi seama că un oraş nu poţi să-l carantinezi pe bucăţele, ca şi când am încerca să carantinăm zona aceasta de aici. Sunt o grămadă de artere. Ar fi imposibil să facă asta. Nu cred că se poate", a argumentat Alin Stoica.

Potrivit acestuia, acţiunile de control sunt organizate în comun de Poliţie, Jandarmerie, DSP, ITM şi vizează în primul rând zonele aglomerate şi „​în primul rând conformare populaţiei".

Raed Arafat a declarat, sâmbătă, că „​la acest moment nu s-a pus în discuție carantinarea Bucureștiului. Ilfovul a venit cu carantinarea mai multor localități și am semnat toate propunerile făcute pe baza datelor pe care le au, iar mâine Bucureștiul urmează să aibă ședință pentru prelungirea măsurilor care sunt implementate de 14 zile și care vor fi prelungite”.

XS
SM
MD
LG