Linkuri accesibilitate

Secretarii de stat ai USR PLUS destituiți miercuri seară. Decizia, publicată în MO


Premierul spune că nu mai poate ține în guvern reprezentanții unui partid care a negociat cu AUR și PSD
Premierul spune că nu mai poate ține în guvern reprezentanții unui partid care a negociat cu AUR și PSD

UPDATE - Dacian Cioloș a reacționat miercuri seară după anunțul premierului Florin Cîțu, referitor la demiterea secretarilor de stat USR PLUS. El a invocat experiența personală, de când a fost în fruntea guvernului tehnocrat, și și-a asigurat colegii că nu au făcut „nimic greșit”.

„Dimpotrivă, sunteți victime ale unui prim-ministru care abuzează de o funcție pe care o ocupă și cu voturile noastre și cu care de ceva vreme nu se mai poate lucra în interesul cetățenilor. Credința mea este că nu peste mult timp el va fi cel care va lua o pauză de guvernare și voi veți face ce ați început cu profesionalism”, a scris co-liderul USR PLUS, Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

UPDATE - Decizia premierului a fost publicat miercuri seară în Monitorul Oficial.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că va semna miercuri seară deciziile de demitere a secretarilor de stat numiți de USR PLUS.

El a spus la Digi24 că nu-i poate păstra pe secretarii de stat ai USR PLUS, „după ce ei au negociat cu PSD și AUR și reprezintă interesele lor”.

”În acest moment putem să discutăm orice (...) portofoliile sunt acolo, nu le atinge nimeni, oamenii sunt acolo, bine, fără secretarii de stat, pentru că nu poţi să...”, a declarat premierul, citat de News.ro.

Întrebat când va destitui secretarii de stat numiţi de USR PLUS, Florin Cîţu a afirmat: „În aceast seară”.

Premierul a spus că în cazul directorilor nu poate interveni, pentru că au fost numiți pe bază de concurs: „Va fi respectată legea, dar nu poti şi fii şi alături de AUR şi într-un minister, unde poţi să influenţezi negativ”.

Anterior, premierul Florin Cîţu afirmase, ntr-un interviu la Antena 3, că nu a luat încă decizia destituirii secretarilor de stat şi a prefecţilor.

ludovic orban si florin citu
Convocarea plenului reunit pentru discutarea moțiunii de cenzură

Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele prin care a luat act de demisiile celor cinci miniștri USR PLUS și a vicepremierului Dan Barna.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, Claudiu Năsui, ministru Economiei, Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene și Ciprian Teleman, ministrul Digitalizării și-au depus demisiile marți dimineață, la fel ca și vicepremierul Dan Barna.

Miniștrii USR PLUS au demisionat după ce Florin Cîțu l-a revocat, săptămâna trecută, pe ministrul Justiției, Stelian Ion. Acesta a fost acuzat de premier că nu a vrut să avizeze programul de dezvoltare locală „Anghel Saligny”, care prevede alocarea a 50 de miliarde de lei autorităților locale în următorii ani.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG