Linkuri accesibilitate

Ședință la Palatul Cotroceni privind rectificarea bugetară


Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban la lansarea programul economic
Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban la lansarea programul economic

Rectificarea bugetară pe care o pregătește guvernul este tema de miercuri a unei ședințe la Palatul Cotroceni între președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

Ședința a fost anunțată de Administrația Prezidențială și va începe de la ora 16.

Ministerele și domeniile care vor primi fonduri la viitoarea rectificare bugetară sunt, cel mai probabil, Transporturile, Dezvoltarea, Sănătatea și Educația, a anunțat, la începutul lunii, premierului Ludovic Orban.

El a spus că banii vor fi destinați investițiilor, în special celor în infrastructura de transport, sănătate, educație și locală.

„Ministerul Finanţelor a început dialogul şi analiza pe execuţia bugetară, pe nevoile de susţinere a cheltuielilor. Cu siguranţă vom face creşteri pentru investiţii, în special pentru investiţii în infrastructură, indiferent că este infrastructură de transport, de sănătate, de educaţie, infrastructură locală. Cel mai probabil, acolo unde este nevoie de creşterea finanţării pentru investiţii, la Ministerul Transporturilor, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, la Ministerul Sănătăţii, la Ministerul Educaţiei, unde evaluăm nevoia de a creşte resursele pentru a susţine investiţiile, vom aloca resurse suplimentare", spunea Ludovic Orban pe 3 august.

Iar luni, premierul a arătat că rectificarea bugetară va fi adoptată în cursul acestei săptămâni şi că sunt solicitări de creştere a alocărilor bugetare pentru Ministerul Transporturilor, pentru investiţii judeţene şi locale, pentru Sănătate, Educaţie şi Agricultură

XS
SM
MD
LG