Linkuri accesibilitate

Șeful DIICOT: Nu sunt gata testele ADN pentru o concluzie clară că fetele au fost ucise. Se verifică și pista rețelei de prostituție


Percheziția la casa și curtea suspectului se reia abia după ce presupusul criminal se întoarce de la expertiza psihiatrică din București

Felix Bănilă, șeful DIICOT, a declarat că din probele pe care le-au avut până acum procurorii nu există concluzii clare că fetele dispărute la Caracal au fost ucise. Există certitudinea că Alexandra, de 15 ani, s-a aflat în casa și mașina lui Gheorghe Dincă, suspectul din acest caz.

Declarațiile șefului DIICOT au în vedere faptul că nu sunt gata analizele ADN de pe fragmentele de oase și dinți care au fost ridicate din casa suspectului, aflată la marginea orașului Caracal.

Felix Bănilă a arătat că analizele genetice au identificat, pe baza cerceilor și a hainelor, prezența Alexandrei, fata dispărută miercurea trecută, atât în mașina, cât și în casa lui Gheorghe Dincă.

Șeful DIICOT, parchetul pentru crimă organizată care a preluat cazul, a mai spus, într-o conferință de presă la care, în premieră, jurnaliștilor li s-a răspuns la întrebări, că există dubii în privința arderii presupusului cadavru al Alexandrei în casa suspectului. Procurorul-șef DIICOT a explicat că în curtea acestuia s-a găsit un arzător improvizat, care este înconjurat de un cilindru metalic, fără capac și fără fund, însă nu a dat detalii despre eficiența unei astfel de instalații artizanale în arderea unui corp uman.

Orice pistă este luată în calcul, iar anchetatorii lucrează inclusiv la varianta ca Luiza și Alexandra să mai fie încă în viață. Bănilă a spus că ambele adolescente sunt căutate internațional.

În legătură cu această variantă a anchetei, procurorul-șef al DIICOT a insistat, în răspunsul la mai multe întrebări, că ar periclita investigația în cazul în care ar oferi detalii.

„Se pare că a acționat singur, însă nu neglijăm existența unei rețele” de prostituție și a unor complici, a spus Bănilă.

În privința anchetei dispariției Luizei, fata de 18 ani care este căutată de familie din luna aprilie, Bănilă a dat puține detalii. El a spus că bunicul fetei, care a alertat poliția și a făcut mai multe demersuri în acest sens, a fost, într-adevăr, sunat de două de un individ care îi spunea că Luiza a plecat în străinătate, însă șeful procurorilor anti-Mafia s-a limitat să răspundă că „au fost două cartele pre-pay cumpărate de pe teritoriul României”. Felix Bănilă a mai arătat că ancheta dosarului Luizei este din luna iunie preluată de DIICOT, iar identificarea mașinii în care s-a urcat fata ultima dată când a fost văzută - a lui Gheorghe Dincă - a fost făcută de pe camere de supraveghere.

În conferința de presă nu s-au putut afla mai multe date despre mărturia lui Dincă, suspectul care a recunoscut duminică ambele crime. Felix Bănilă a explicat că nu poate spune de ce Dincă a recunoscut faptele, dar nu conduce anchetatorii către cadavre. El a mai explicat că Gheorghe Dincă a dat declarații doar pe 27 iulie (sâmbătă) și că percheziția curții sale se va relua abia după ce acesta se întoarce de la expertiza psihiatrică de la București.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG