Linkuri accesibilitate

Șeful Poliției de Frontieră, Victor Ştefan Ivaşcu, demis după fuga din țară a primarului Cătălin Cherecheș


Șefului Poliţiei de Frontieră, Victor Ştefan Ivaşcu, a fost demis după fuga din țară a primarului Cătălin Cherecheș.
Șefului Poliţiei de Frontieră, Victor Ştefan Ivaşcu, a fost demis după fuga din țară a primarului Cătălin Cherecheș.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat eliberarea din funcţie a şefului Poliţiei de Frontieră, Victor Ştefan Ivaşcu, după fuga primarului Cătălin Cherecheş din ţară. MAI anunță și că şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş a fost înlocuit.

MAI transmite că eliberarea din funcție a șefului Poliției de Frontieră s-a făcut pentru „protejarea imaginii instituţiei Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi pentru a oferi garanţii publice cu privire la imparţialitatea controalelor în derulare”.

„Poliţia Română, prin structurile sale competente, va continua să investigheze, inclusiv în cadrul cooperării potrivit legii cu unităţile de parchet competente, până la lămurirea completă a tuturor posibilelor împrejurări care ar fi putut să conducă direct sau indirect la părăsirea teritoriului naţional prin PTF Petea a condamnatului penal Cherecheş Cătălin şi prin aceasta zădărnicirea temporară a aplicării legii române şi a hotărârii judecătoreşti definitive a instanţei penale române”, transmite MAI într-un comunicat.

Ministerul Afacerilor Interne anunţă și un control al Corpului de Control al Ministrului la Inspectoratul Teritorial Sighetul Marmaţiei al Poliţiei de Frontieră, inclusiv la Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

MAI mai anunță şi înlocuirea conducerii Serviciului Judeţean de Protecţie (Direcţia Generală de Protecţie Internă) Maramureş prin împuternicirea unui alt ofiţer în funcţia de şef al serviciului.

Măsurile anunțate de Ministerul Afacerilor Interne vin după ce, vineri, primarul municipiului Baia-Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare, a ieșit din România pe la granița cu Ungaria de la Petea, sub identitatea unei rude.

Vineri la ora 10:00 Cătălin Cherecheș a fost dat în urmărire națională, iar la ora 18:00 a fost emis și mandat de dare în urmărire internațională, urmat de un mandat european de arestare.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv, vineri, 24 noiembrie, la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. El are și cinci ani interdicție de a fi ales și de a ocupa funcţia de primar.

Decizia Curții de Apel Cluj vine la scurt timp după ce socrii lui Cătălin Cherecheș au fost reținuți în arest preventiv, pe motiv că ar fi încercat să mituiască un judecător ca să obțină o pedeapsă mai blândă pentru Cătălin Cherecheș.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG