Linkuri accesibilitate

Senator ales pe listele PNL, care a anunțat că se alătură lui Mircea Geoană, ridicat de DNA


Senatorul Eugen Pîrvulescu a fost adus vineri la sediul DNA.
Senatorul Eugen Pîrvulescu a fost adus vineri la sediul DNA.

Senatorul de Teleorman Eugen Pîrvulescu a fost ajuns vineri la Direcția Națională Anticroupție (DNA) pentru audieri. Parlamentarul a fost ales pe listele PNL, dar a anunțat recent că se va alătura echipei lui Mircea Geoană. În 2022, el a fost trimis în judecată, pentru că ar fi trucat un concurs de angajare la Serviciul de Ambulanță Teleorman.

Eugen Pîrvulescu a declarat, înainte de a intra în sediul DNA, că nu ştie ce acuzaţii i se aduc, potrivit News.ro.

Potrivit surselor G4media, care a difuzat prima dată informația privind ridicarea senatorului de către DNA, acesta este suspectat de instigare la cumpărare de influenţă într-un dosar de corupţie privind eliberarea unui certificat ORNISS (Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat).

Surse judiciare au precizat pentru Agerpres că parlamentarul este anchetat într-un dosar privind infracțiunea de instigare la trafic de influență.

Senatorul Eugen Pîrvulescu a fost ales parlamentar, în 2020, pe listele PNL, însă a anunțat în 7 octombrie că se dezafiliază, potrivit Agerpres.

El ar fi anunțat tot atunci, într-un ziar local, că se va alătura echipei candidatului la alegerile prezidențiale Mircea Geoană. Președintele formațiunii România în Acțiune, care îl susține pe Mircea Geoană, Mihai Apostolescu, a spus pentru G4media că Pîrvulescu nu este membru al partidului.

Eugen Pîrvulescu a fost trimis în 2022 în judecată, într-un dosar în care este acuzat că şi-ar fi folosit influenţa pe lângă membrii unor comisii de concurs de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman, amintește News.ro.

Acesta le-ar fi cerut să îi ofere subiectele pentru concursuri organizate pentru posturi de asistent medical şi şofer și să îi favorizeze la proba practică pe candidaţii indicaţi de el pentru obținerea posturilor.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG