Linkuri accesibilitate

Senatul a eliminat limitarea mandatelor pentru rectori, la propunerea lui Liviu Pop. Legea merge la promulgare


Senatul, la propunerea președintelui Comisiei de invățământ, fostul ministru PSD al Educației, Liviu Marian Pop, a eliminat limitarea mandatelor pentru rectori la două consecutive.
Senatul, la propunerea președintelui Comisiei de invățământ, fostul ministru PSD al Educației, Liviu Marian Pop, a eliminat limitarea mandatelor pentru rectori la două consecutive.

Senatul a eliminat limitarea mandatelor pentru rectori la două, cum este în prezent, potrivit modificărilor făcute la legea educației inițiată de UDMR. Modificarea în cauză aparține fostului ministru PSD al Educației, Liviu Pop.

Modificarea aparține fostului ministru PSD al Educației, Liviu Pop, așa cum o arată raportul Comisiei pentru învățământ, tineret și sport din Senat. Pop nu-și asumă această modificare printr-un text ci pur și simplu face să dispară din textul legii detaliul limitativ pentru rectorii care aspiră la mai mult de două mandate.

Dacă până acum, legea prevedea, la articolul 213, alin.7 că „durata mandatului de rector este de 4 ani” și că „o persoană nu poate ocupa funcția de rector la aceeași instituție de învățământ superior pentru mai mult de două mandate succesive”, amendamentul adus de Liviu Pop alineatului 7 prevede doar limitarea mandatului la patru ani, făcând-o dispărută pe cea care limitează și numărul acestor mandate.

Legea a fost votată cu 73 de voturi și 34 de abțineri și merge la promulgare pentru că Senatul este cameră decizională.

Printre alte modificări, legea prevede reducerea numărului de copii în grupe: 17 la grădiniță, 22 în învățământul primar și 26 în gimnaziu și liceu.

Proiectul a fost avizat nefavorabil de Consiliul Economic și Social iar guvernul, prin punctul său de vedere, a anunțat că nu susține adoptarea popunerii legislative.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG