Linkuri accesibilitate

Simulare Evaluare Națională 2021 | Subiectele și baremele de la proba de Română


Luni are loc proba scrisă la Limba Română de la simularea Evaluării Naționale 2021
Luni are loc proba scrisă la Limba Română de la simularea Evaluării Naționale 2021

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut, luni, prima probă - cea la Limba şi literatura română - din cadrul simulării Evaluării Naţionale 2021.

UPDATE: Ministerul Educației a publicat baremele și subiectele primite de elevii de clasa a VIII-a la proba de simulare a Evaluării Naționale 2021 - Română

Descarcă de aici Barem Română Evaluare Națională 2021

Descarcă de aici Subiecte Barem Evaluare Națională 2021

Elevii au primit două subiecte. La primul subiect, elevii au primit două texte cu mai multe cerințe: un text la prima vedere din romanul „Solenoid” de Mircea Cărtărescu și un alt text din „Bulevardele Vieții” de Sanda Galopenița. Pentru fiecare din aceste texte elevii au primit mai multe cerințe.

La al doilea subiecte, elevii au avut de scris rezumatul dintr-un fragment din romanul „Solenoid” de Mircea Cărtărescu, text la prima vedere de la subiectul 1. Ei trebuiau să scrie în 100-150 de cuvinte ideile importante din text, să prezinte evenimentele în succesiune logică și să respecte regulile unui rezumat.

Evaluare Națională 2021
Evaluare Națională 2021

Proba la limba română începe la ora 9:00, accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de simulare au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățilea performanțelor școlare.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Elevii au avut la dispoziție modele de subiecte și teste de antrenament publicate de Ministerul Educației: Consultă aici Modele de Subiecte Evaluare Națională 2021

Marţi va avea loc proba la Matematică, iar elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine pe 31 martie simularea probei la Limba şi literatura maternă.

Elevii înmatriculaţi în unităţile de învăţământ din localităţile carantinate vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.

Potrivit unei adrese a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, elevii din zonele carantinate se vor putea deplasa la unităţile de învăţământ din afara localităţii carantinate, la care învaţă, pentru a participa la simularea examenelor naţionale.

„Având în vedere faptul că în perioada 22 - 31 martie se desfăşoară simulările pentru evaluările naţionale 2021 şi examenele naţionale de Bacalaureat, menţionăm că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de urgenţă privind instituirea carantinei zonale şi reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în interiorul şi în afara zonei carantinate", se arată în document.

Calendar Simulare Evaluarea Națională 2021

29 martie 2021 – Limba și literatura română – probă scrisă

30 martie 2021 – Matematică – probă scrisă

31 martie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă

16 aprilie 2021 – Afișarea rezultatelor

Calendar Evaluăre Națională 2021

7 – 11 iunie 2021 – înscrierea la examen

22 iunie 2021 – proba de Limba şi literatura română

24 iunie 2021 – proba la Matematică

25 iunie 2021 – proba de Limba şi literatura maternă

29 iunie 2021 (până la ora 14,00) – afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor

29 iunie 2021 (orele 16,00 – 19,00) – 30 iunie 2021 (orele 8,00 – 12,00) – depunerea contestaţiilor

30 iunie – 4 iulie 2021 – soluţionarea contestaţiilor

4 iulie 2021 – afişarea rezultatelor finale

XS
SM
MD
LG