Linkuri accesibilitate

Un sindicat al polițiștilor avea parteneriat cu Ferma Dacilor, pensiunea care a ars. În incendiu au murit cinci oameni, dintre care un copil


SNPPC, sindicat al polițiștilor, avea parteneriat cu Ferma Dacilor, pensiunea care a ars. În incendiu, cinci persoane au murit și alte trei sunt date dispărute.
SNPPC, sindicat al polițiștilor, avea parteneriat cu Ferma Dacilor, pensiunea care a ars. În incendiu, cinci persoane au murit și alte trei sunt date dispărute.

Sindicatul polițiștilor, SNPPC, avea un parteneriat cu Ferma Dacilor, pensiunea mistuită de un incendiu puternic izbucnit marți dimineața, în cea de-a doua zi de Crăciun. Polițiștii din sindicat aveau reducere 20% la cazare și masă.

„Invitație la turism, în zona Dealu Mare-Prahova, la Ferma Dacilor”, este titlul unui comunicat de pe site-ul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Membrii de sindicat primeau o reducere de 20% la masă și cazare

„Vă informăm că Biroul teritorial SNPPC din IPJ Prahova a încheiat un nou parteneriat în domeniul turismului. Începând din 8 iulie, membrii SNPPC&familiile beneficiază de o reducere de 20% la cazare și masă în cadrul Complexului Ferma Dacilor, situat într-o zonă deosebită - Tohani - zona Viticolă DEALU MARE PRAHOVA. Preparatele culinare provin din producția proprie a fermei, iar vinurile sunt de la podgoriile locale, renumite în țară și peste hotare! Merită vizitat!”, scrie în comunicatul publicat pe site-ul sindicatului polițiștilor.

Sindicatul publică și site-ul pensiunii și anunță că „reducerea este valabilă de duminică până joi, dat fiind faptul că în zilele de vineri și sâmbătă se organizează frecvent evenimente”.

Invitația SNPPC pentru polițiștii care fac parte din sindicat
Invitația SNPPC pentru polițiștii care fac parte din sindicat

SNPPC are parteneriate cu mai multe pensiuni, dar și cu unități medicale.

Nu doar polițiștii din unul dintre cele mai mari sindicate din țară mâncau sau erau invitați să mănânce la Ferma Dacilor. G4Media scrie că, „în 2019, la pensiunea care a ars, a fost organizata o masă de protocol oferită chiar de conducerea Inspectoratului Județean de Urgență (ISU) Prahova”, adică instituția care trebuia să verifice îndeplinirea condițiilor de securitate la incendiu.

Potrivit Agerpres, ISU Prahova a anunțat, marți, că pensiunea nu are autorizaţie de securitate la incendiu. Conform sursei citate, în anul 2019, a fost efectuată la acest obiectiv o „verificare pe fond", fiind identificate şase nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului şi au fost aplicate şase avertismente.

"La momentul verificării nu au fost puse la dispoziţia inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcţiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării şi obţinerii avizului/ autorizaţiei de securitate la incendiu", a precizat ISU Prahova, potrivit Agerpres.

G4Media scrie că „secția militară a DNA a clasat în martie 2023 un dosar care privea modul în care funcționa Ferma Dacilor fără autorizație de incendiu. DNA va redeschide acest dosar după ce pensiunea a ars din temelii marți, au declarat pentru G4Media surse judiciare”.

  • 16x9 Image

    Alina Manolache

    Alina Manolache este, din februarie 2024, senior corespondent la Europa Liberă, după ce timp de un an a fost senior editor. 

    Lucrează de 20 de ani în presă. A fost reporter la Realitatea TV, în perioada 2005 -2010, și a acoperit subiecte sociale și politice.

    A făcut apoi reportaj și anchetă la „În premieră, cu Carmen Avram”.

    Din 2012 și până în 2020, a lucrat la Digi24, ca reporter în domeniul politic și, apoi, realizator al emisiunilor „Studio Politic”, „24/7” și „Cap Limpede”.

    A făcut reportaje, știri și investigații la Libertatea, după care a realizat emisiunea „Talk News”, la Profit News și Prima News. 

XS
SM
MD
LG