Linkuri accesibilitate

Ucraina: Doi oameni uciși la Sloviansk, în urma atacului cu rachete rusești


Forțele ruse au atacat luni dimineață mai multe clădiri din Sloviansk, inclusiv locuinţe şi birouri, care au fost avariate sau distruse.
Forțele ruse au atacat luni dimineață mai multe clădiri din Sloviansk, inclusiv locuinţe şi birouri, care au fost avariate sau distruse.

Doi oameni au fost uciși la Sloviansk, situat în estul Ucrainei, iar alți 29 au fost răniți în în urma atacului cu rachete rusești de luni, a declarat Pavlo Kirilenko, șeful administrației militare regionale din Donețk.

Autoritățile orașului au spus că printre răniți se află un copil.

Anterior, Pavlo Kirilenko a declarat că o serie de clădiri înalte și birouri au fost avariate sau distruse.

Pe de altă parte, luptele continuă la Bahmut, unde forţele ruse şi ucrainene sunt prinse în „cea mai intensă fază" a bătăliei pentru controlul orașului.

Oleksandr Sîrski, comandantul forţelor terestre ucrainene, a declarat că a luat decizii „menite să consolideze" forţele Kievului pe teren pentru „a descuraja şi pentru a învinge inamicul", potrivit Reuters.

Sîrski a spus că trupele sale continuă să respingă atacurile intense ale Rusiei asupra oraşului Bahmut din estul ţării şi că apărarea acestuia este o „necesitate militară".

„Cea mai intensă fază a bătăliei pentru Bahmut este în curs de desfăşurare. Situaţia este în mod constant dificilă. Inamicul suferă pierderi semnificative în resurse umane, arme şi echipamente militare, dar continuă să desfăşoare acţiuni ofensive", a declarat generalul Sîrski.

Institutul pentru Studiul Războiului a declarat în ultima sa evaluare a situaţiei de front că încercările grupării paramilitare Wagner de a străpunge apărarea ucraineană în oraşele estice Bahmut şi Avdiivka „au eşuat până acum".

Săptămâna trecută, preşedintele Volodimir Zelenski a vizitat zona Bahmut săptămâna trecută şi a înmânat medalii soldaţilor.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG