Linkuri accesibilitate

Londra: Consumul de alcool provoacă numeroase incidente, inclusiv morți, în rândul forțelor Rusiei din Ucraina


O relatare de pe un canal rusesc de Telegram vorbește despre efectele distrugătoare ale consumului de alcool în rândul soldaților ruși. (Foto: Imagine generică)
O relatare de pe un canal rusesc de Telegram vorbește despre efectele distrugătoare ale consumului de alcool în rândul soldaților ruși. (Foto: Imagine generică)

Ministerul Apărării din Marea Britanie transmite în informarea zilnică cu privire la evoluția războiului împotriva Ucrainei că printre motivele unora din pierderile suferite de Rusia în Ucraina se află consumul de alcool.

„O minoritate semnificativă” din cele aproape 200.000 de pierderi umane ale Rusiei nu ar fi asociate luptelor.

Potrivit unei raportări preluate de britanici de pe un canal de Telegram rusesc, „un număr extrem de mare de incidente, infracțiuni și decese în rândul forțelor ruse trimise în Ucraina au legătură cu consumul de alcool”.

Alte motive ale deceselor includ manipularea greșită a armamentului, accidentele rutiere, hipotermia. Comandanții ruși ar identifica însă abuzul generalizat de alcool ca fiind un factor care afectează în mod deosebit trupele ruse.

Cu toate acestea, continuă Ministerul britanic al Apărării, în condițiile în care abuzul de alcool este răspândit în o mare parte a societății ruse, este admis tacit ca parte a vieții militare, chiar și în operațiunile de luptă.

  • 16x9 Image

    Carmen Valică

    A început să lucreze în presă în 2000, când studia încă jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de radio, Carmen s-a mutat la București în 2004, când s-a alăturat redacției în limba română a BBC World Service. După închiderea acesteia a lucrat la Radio România Actualități iar apoi, timp de cinci ani, s-a dedicat comunicării și relațiilor publice. A revenit în presă în 2020 iar din ianuarie 2021 s-a alăturat echipei Europa Liberă România.

    valican@rferl.org

XS
SM
MD
LG