Linkuri accesibilitate

Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat condiționat din închisoare


Sorin Ovidiu Vîntu

Tribunalul București a admis contestația făcută de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu și a decis eliberarea sa condiționată.

Vîntu executa o pedeapsă de 11 ani de închisoare, stabilită prin contopirea mai multor sentințe.

Judecătoria sectorului 5 a respins eliberarea sa, în ianuarie curent.

După decizia de vineri a tribunalului, însă, omul de afaceri este liber și poate părăsi penitenciarul, scrie Agerpres.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat prin contopirea mai multor pedepse în spețe care au legătură cu prăbușirea Fondului Național de Investiții (FNI), cu delapidarea patrimoniului salariaților Petromservice, dar și cu șantajarea fostului deputat Sebastian Ghiță, fugit între timp în Serbia din cauza problemelor cu justiția, sau cu favorizarea fostului director al fondului de investiții Gelsor, Nicolae Popa.

Prin contopirea acestor pedepse, cele mai mari fiind în cazurile FNI și Petromservice, de 8, respectiv 10 ani de închisoare, Vîntu a fost condamnat în noiembrie trecut la o pedeapsă contopită de 11 ani cu executare, potrivit portalului instanțelor.

Din cei 11 ani, judecătorii au dispus să fie scăzute intervalele de timp în care Vîntu a fost în arest, perioade de ordinul zilelor sau lunilor, începând cu septembrie 2010.

Vîntu mai are un dosar pe rol, în care este judecat pentru cumpărare de influență, pentru că i-ar fi dat fostului președinte al Camerei Deputaților un milion de euro pentru a-l numi pe un Liviu Mihaiu guvernator al rezervației Biosfera Delta Dunării.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Ce înseamnă rezultatul alegerilor din Slovacia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:52 0:00
XS
SM
MD
LG